Macaristan'dan 'göçmenlere' savaş! Sınırda asker sayısı 2 kat artırılacak

Macaristan'dan 'göçmenlere' savaş! Sınırda asker sayısı 2 kat artırılacak

Macaristan, son dönemde artan kaçak göçmen baskısını engellemek içib sınırda görev yapan asker sayısını iki katına çıkaracak. Macaristan daha önce de kaçak göçmenlerle mücadele etmek için Vişegrad Grubu'ndaki ortakları Çekya, Polonya ve Slovakya'nın desteğiyle sınırlarına asker ve polis takviyesi yapmıştı.

Macaristan, sınırdaki asker sayısını ikiye çıkaracak.

Macaristan Savunma Bakanlığı Devlet Sekreteri Szilard Nemeth, düzenlediği basın toplantısında, Macaristan sınırında kaçak göçmen sayısının ciddi şekilde arttığını ve raporlara göre artışın devam etmesinin beklendiğini söyledi.

20 BİN ASKERE TAKVİYE

Nemeth, İçişleri Bakanlığının talebi üzerine son dönemde artan kaçak göçmen baskısı nedeniyle sınırda görev yapan asker sayısının iki katına çıkarılacağını ifade etti.

Askerlerin 2015 yılından itibaren polislerle beraber görev yaptığını hatırlatan Nemeth, sınırda bugüne kadar 20 binden fazla askerin görev yaptığını da kaydetti.

Ayrıca Macaristan Ulusal Polis Merkezi'nden yapılan açıklamada, 23-29 Aralık tarihlerinde 884, 30 Aralık-5 Ocak tarihlerinde ise 757 kaçak göçmenin ülkeye girişinin engellendiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Macaristan, kaçak göçmenlere karşı alınan önlemler kapsamında Vişegrad Grubu'ndaki ortakları Çekya, Polonya ve Slovakya'nın desteğiyle sınırlarına asker ve polis takviyesi yapmıştı.

Kaçak göçmen akınını durdurmak amacıyla Sırbistan ve Hırvatistan sınırlarına dikenli tel örgü çeken Macaristan, sınır bölgelerinde olağanüstü hal ilan ederek yasa dışı geçişler için uygulanan cezaları artırmıştı.

Parlamentoda kabul edilen yasayla aralarında çocukların da bulunduğu kaçak göçmenlerin, iltica başvurusu süresince sınırda oluşturulacak kamplarda tutulması zorunlu kılınmış, ülke genelinde yakalanan kaçak göçmenlerin de tel örgülerle çevrili sınırdan Macaristan dışına çıkarılacağı duyurulmuştu.

BUDAPEŞTE/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN