Macron, Türkiye’yi 'imparatorluk fantezisi' kurmakla itham etti

Macron, Türkiye’yi 'imparatorluk fantezisi' kurmakla itham etti

Ankara ve Paris arasındaki ilişkilerdeki kriz karşılıklı suçlamalarla giderek tırmanırken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, 4 gün önce “Lugano Orta Doğu- Akdeniz Forumu”na gönderdiği görüntülü mesajda Türkiye’yi 'imparatorluk fantezisi kurmakla' itham ettiği ortaya çıktı.

Emmanuel Macron’un, 4 gün önce “Lugano Orta Doğu- Akdeniz Forumu”na gönderdiği görüntülü mesajda Türkiye’yi “imparatorluk fantezisi kurmakla” itham ettiği ortaya çıktı.

Macron, Doğu Akdeniz’deki gerilimle ilgili olarak yine Yunanistan’a arka çıktı ve Akdeniz’de enerji alanında yeni bir sulh oluşturma çağrısı yaptı.

ABD ve NATO’nun bölgeden çekilmesiyle bir boşluk oluştuğunu ifade eden Macron, “Bir şekilde ABD ve NATO’nun geri çekilmesi yüzünden bölgesel emperyal güçlerin kendi tarihlerindeki fantezilerle geri dönüş yaptığını görüyoruz, burada Türkiye’yi kast etmek istiyorum.” ifadesini kullandı.

Doğu Akdeniz’deki enerji alanında gelişmelere dikkati çeken Macron, enerji alanında bir çeşit Akdeniz sulhu oluşturmamız gerekir. “dedi. Macron, Türkiye’yi Libya konusunda da üstü kapalı eleştirdi.

Libya ve Suriye'de devam eden krize de değinen Macron, bu bölgenin "yeniden doğan iki büyük güç (Türkiye ve Rusya) için bitmek bilmeyen bir tiyatro sahnesine dönüştüğünü" öne sürdü. Macron, bölgesel güç olarak bu iki savaşta etkili olan Türkiye ve Rusya'yı kendi ajandalarına göre hareket etmekle itham etti.

Macron ayrıca Lübnan'da meydana gelen patlamaya değinerek, Akdeniz ve Orta Doğu'da yaşanan gerilimin nedenlerine dair yorumlar yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN