Mahsur kalan madencilerden 11'i 14 gün sonra kurtarıldı

Mahsur kalan madencilerden 11'i 14 gün sonra kurtarıldı

Çin'de 10 Ocak'ta meydana gelen patlama sonrası altın madeninde mahsur kalan 22 madenciden 11'i 14 gün sonra kurtarıldı. Yaralı madenciler hastaneye götürüldü.

Çin'de bir altın madende mahsur kalan 22 madenciden 11'i 14 gün sonra kurtarıldı.10 Ocak'ta meydana gelen patlama sonrası başlayan çalışmalar bugün sonuç verdi. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Çin devlet televizyonu CCTV, ışıktan rahatsız olmaması için gözleri bağlanarak bir asansör mekanizmasıyla çıkarılan ilk madencinin görüntülerini yayınladı.

YARALILAR HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

CCTV, zayıf düştüğü belirtilen madencinin bir battaniyeye sarılarak hastaneye götürüldüğünü duyurdu. Kısa süre sonra, madenin bir başka noktasında geçen hafta kurtarma ekiplerinin yemek tedarik etmeyi başardığı 11 kişi daha çıkarıldı. Bu madencilerden birinin yaralı olduğu, diğerlerinin ambulansa yürüyebildiği belirtildi. CCTV, en az dört madencinin daha hayatta olduğunu duyurdu.

NE OLMUŞTU?

 

Çin'in doğusundaki Qixia kentinde bulunan Hushan madeninde 22 madenci, 10 Ocak günü meydana gelen patlama sonucunda yerin 600 metre altında mahsur kalmıştı. Bir madenci ölmüş, hayatta olan madenciler arama-kurtarma ekipleriyle temas kurarak çalışmalara son verilmemesini istemişti. Bu kişilere gıda tedariki yapılırken, çalışmalar da gece gündüz devam etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN