Malatya Şeker Fabrikası'ndan üreticilere erken ödeme

Malatya Şeker Fabrikası'ndan üreticilere erken ödeme

Malatya Şeker Fabrikası, koronavirüs salgını nedeniyle sözleşmeli pancar ekimi yapan çiftçilere erken ödeme yaptı.

Malatya Şeker Fabrikası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, sözleşmeli pancar ekimi yapan çiftçilere destek amaçlı 1. avans ve yaş küspe ödemelerini gerçekleştirdi.

Malatya Şeker Fabrikası'ndan yapılan açıklamada, bu yıl 1530 çiftçi ve 539 bin 500 kilogram üretim kotasıyla pancar ekimine başlandığı belirtildi.

Açıklamada, Malatya, Sivas, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep'te sözleşmeli pancar ekimi yapan çiftçilere, Kovid-19 salgını nedeniyle, 1. avans ve yaş küspe bedeli olarak 14 milyon 812 bin lira ödeme yapıldığı ifade edildi.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker) olarak üretim konusunda her türlü tedbirin alındığı kaydedildi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 425'e, toplam vaka sayısı ise 20 bin 921'e yükseldi.

Dün Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son verileri paylaşmıştı:

"Son 24 saatte 16 bin 160 test yapıldı. 2786 pozitif vaka daha tespit edildi. 20 bin 921 toplam vaka. 69 hastamızı kaybettik. Nüfusa göre en riskli illerimiz İstanbul, Ankara, İzmir, Konya'dır. Şu an 25 ilde can kaybımız olmadı. En yüksek can kaybımız 210 ile İstanbul.

60 yaş üstünün çok kritik olduğu, yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 64'ünü oluşturuyor. Hayatını kaybedenlerin yüzde 80'i 60 yaş üstü oluşturuyor.

Yoğun bakımdaki hastalarımızın yüzde 74.4'ünde en az bir alt hastalık olduğunu görüyoruz. Risk oluşturan hastalıkların başında astım hastaları geliyor. KOAH hastalarımızın 55-90 yaş arasında seyrettiğini görüyoruz. Hastaların özellikle yaş farkı göstermeden vefat edenlerin olduğunu görüyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN