Maldivler'e 'yalın ayak' kitapçı aranıyor

Maldivler'e 'yalın ayak' kitapçı aranıyor

Maldivler'de Kovid-19'suz olduğunu belirten lüks bir tatil köyü Pop-Up kitapçısında çalıştırmak üzere 'yalın ayak' bir kitapçı aradığı ilanını verdi.

SALİHA SULTAN/İSTANBUL

Maldivler'deki Kunfunadhoo Adası'nda yer alan Soneva Fushi lüks tatil köyüne 'yalın ayak' kitapçı aranıyor.

Hint Okyanusu'nun ortasında bulunan adada 2018'de hayat geçirilen pop-up kitapçıda bugüne kadar üç kişinin çalıştığını belirten Soneva Fushi tatil köyü CEO'su Philip Blackwell ilanla ilgili "Maldivler neredeyse Kovid içermiyor ve birlikte çalıştığımız tatil beldesinin kendi tıp merkezi ve sıkı ve titiz test prosedürleri var, bu yüzden burası çok güvenli bir yer. İnsanların yeniden tatil için gelmesini bekliyorlar ve bizler de kitapçılarımızı yeniden açmak istiyoruz" ifadelerini kullanıyor. Kitapçının 'barefootbookseller.com' internet sitesinde yer alan bilgilere göre, kitapçıda geçen yıl işe başlayan 'yalın ayak' kitapçı Chrissy Ryan'ın Kovid-19 salgını nedeniyle işinden ayrıldığı belirtiliyor.

basliksiz-1.jpg

Tatil köyünde tamamen doğal ahşaptan yapılmış kitapçıdaki kitaplar Ultimate Library tarafından sağlanıyor. Başvuruları internet sitesinde yapılabilen 'yalın ayak' kitapçıda aranan özellikler ise şöyle: Mükemmel yazılı ve sözlü İngilizce bilmek, hem klasik hem de modern edebiyatı sevmek ve bilgi sahibi olmak, daha önce kitap satışı deneyimi olmak, kitap trendlerini takip etmek, eğlenceli ve yaratıcı olmak, takım oyuncusu olabilmek ve işini söylenmeden severek yapabilmek. Ekim’de işe başlayacak ‘Yalın ayak’ kitapçının ayrıca kitapçıda çalıştığı süre boyunca tatil köyündeki insanlarla deneyimlerini, adayla ilgili gözlemlerini kitapçının bloğunda yazabilmesi, yani metin yazarlığı da olması gerekiyor. İlanda, yeni 'yalın ayak' kitapçı olarak seçilecek kişinin, Maldivler'e gitmeden önce uzaktan iş eğitimi alacağı belirtiliyor.

ADA MİSAFİRLERİNE OKUMA ZEVKİNİ AŞILAMALI

Kitapçının CEO’su Philip Blackwell, 'yalın ayak' kitapçıda aranan en büyük özelliği şu sözlerle anlatıyor: "Başvuru yapacak kişiler ayrıca maceracı olmalılar çünkü bu iş birisinin günde sekiz saat sadece kitapçıda oturması için değil. Bu işi yapacak kişinin ortalıkta gezinmesi, misafirlerle etkileşim kurması ve okuma yolculuklarında onlara yardım etmesi gerekiyor. Çünkü okumak zevk içindir ve adaya gelen insanlar genelde tatile gelene kadar bundan uzak kalmış kişilerdir."

"HİNT OKYANUSU'NUN ORTASINDA BENLİĞİMİ KEŞFETTİM"

Adanın son ‘yalın ayak’ kitapçısı Ryan, Barefoot Bookseller sitesinde yazdığı yazıda Maldivler'deki işini 'yeni tutkular, yeni beceriler keşfettiğim ve yeni dostluklar kurduğum bir macera kasırgası' olarak niteleyerek, kendisine kazandırdıklarını şu sözlerle dile getiriyor: "Gezegende 6 bin mil ilerledim, arkadaşlarımı ve ailemi arkamda bıraktım ve Hint Okyanusu'nun ortasındaki küçük bir adada yepyeni bir topluluk buldum. Sınırlarımı test ettim ve benlik duygumu yeniden keşfettim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN