Malezya Kralı, 6 aylık maaşını salgın için bağışladı

Malezya Kralı, 6 aylık maaşını salgın için bağışladı

Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah, ülke genelinde koronavirüs salgınıyla mücadele sürecine destek vermek için 6 aylık maaşı bağışladı.

Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah ve eşi Kraliçe Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, ülke genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele sürecine destek vermek üzere 6 aylık maaş haklarından feragat etti.

EŞİ İLE BİRLİKTEN VAZGEÇTİLER

Ulusal haber ajansı Bernama'daki haberde, Malezya kabinesinin geçen hafta 2 aylık maaşlarını Kovid-19'la mücadele için kurulan yardım fonuna bağışlamaları üzerine, Sultan Abdullah ve eşinin maaşlarından fedakarlık yaparak sürece destek verme kararı aldıkları belirtildi.

Kraliyet Sarayı Istana Negara'dan yapılan açıklamada, Malezya Kralı ve eşinin bu kapsamda 6 aylık maaşlarını almaktan vazgeçtikleri belirtilerek "Bu karar, majestelerinin söz konusu salgına yönelik kaygılarını yansıtmaktadır" ifadesine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Malezya Başbakanı Muhyiddin Yasin ve kabine üyeleri, geçen haftaki Bakanlar Kurulu toplantısının ardından 2 aylık maaşlarını, Kovid-19 yardım fonuna bağışlama kararı almıştı.

Malezya genelinde Kovid-19 vakaları 2 bin 626 olarak kaydedilirken, şimdiye kadar 37 kişi hayatını kaybetmişti, 479 kişi ise tedavi edilmişti.

IMF'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre 25 Mart itibariyla ülkeleri için bağış kampanyası düzenleyen ülkeler ise şöyle:

IRAK: Sağlık Bakanlığı'nı maddi olarak desteklemek için Irak Merkez Bankası finansal kurumlardan bağış toplamak üzere bir fon kurdu. Fona Irak Merkez Bankası 20 milyon dolar, Irak Ticaret Bankası ise 5 milyon dolar yatırdı.

LÜBNAN: Hükümet ulusal dayanışma fonu kurdu. Bu fona sağlık malzemesi ve nakit yardımı kabul ediliyor.

SENEGAL: Hükümet ülkenin gayri safi milli hasılasının yüzde 7'sine denk gelecek büyüklükte bir fon kurdu. Fonu ağırlıklı olarak özel sektör bağışları ve bütçe gelirleri oluşturuyor. Fon ilk etapta hane halkının harcamaları için kullanılacak. Oluşan fonun yüzde 10'luk kısmı ile acil gıda yardımı yapılması bekleniyor.

SRİ LANKA: Hükümet SAARC COVID-19 Acil Durum Fonu isimli bir fon kurdu. Aynı zamanda devlet başkanı karantina ve sosyal refahı gözeten bir özel fon oluşturdu. Söz konusu fona vergiden muaf bağış yapılabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN