Mali’de BM üssüne saldırı: 34 yaralı

Mali’de BM üssüne saldırı: 34 yaralı

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Dujarric, Mali’nin kuzeyindeki üsse yapılan saldırıda yaralı sayısının 19’dan 34’e yükseldiğini duyurdu.

SELMAN CÖMERT | KARAR

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, Mali’nin kuzeyinde BM üssüne gerçekleşen saldırıda 23 saldırganın öldürüldüğünü söyledi. Saldırı esnasında hayatını kaybeden dört Çadlı Barış Gücü askerinden övgüyle bahseden Dujarric, yaralı koruma görevlilerinin sayısının 19’dan 34’e yükseldiğini bildirdi. 

Associated Press’te yer alan habere göre Mali, 2012’den beri aşırı İslamcı isyanları kontrol altına almaya çalışıyor. 2013 yılında Fransa yardımıyla güçten düşürülen isyancılar, çölde hızla yeniden organize olarak Mali ordusuna ve müttefiklerine sık sık saldırı düzenliyor. Bölgedeki etnik gruplar arasındaki gerilimi alevlendiren isyancıların erişim alanı merkeze kadar uzanıyor. 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, saldırının gerçekleştiği Cuma günü, barış güçlerini hedef alan saldırıların uluslararası hukuka göre savaş suçu teşkil edebileceğini ve sorumlulara yaptırım uygulanabileceğini söylemişti. 

Sözcü Dujarric BM başkanının, saldırının faillerini tespit etmesi ve onların hesap vermesi için Mali yetkililerini ellerinden geleni yapmaya çağırdığını ve BM’nin hükümete ve halka barış için destek çıkacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN