Maliye 100 kişilik uzman yardımcısı alacak | Hazine ve Maliye Bakanlığı uzman alımı şartları neler?

Maliye 100 kişilik uzman yardımcısı alacak | Hazine ve Maliye Bakanlığı uzman alımı şartları neler?

Hazine ve Maliye Bakanlığı 100 kişilik uzman yardımcısı alacağını duyurdu. İş arayan vatandaşlar personel alım şartlarının ne olduğunu araştırmaya başladı. Peki, Hazine ve Maliye Bakanlığının uzman yardımcısı alım şartları nelerdir? İşte, konu ile ilgili detaylar…

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayınlanan personel alımı ilanına göre, Ankara’da 63 ve İstanbul’da 37 olmak üzere sözlü sınav ile toplam 100 kişilik personel alımı yapacak. İşte, Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı başvuru şartları ve tarihi ile ilgili detaylar…

BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkez teşkilatında boş bulunan kadrolarına toplam 100 kişilik Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı alacak. Alımlar için giriş sınavı uygulanacak.

Başvurular: Hazne ve Maliye Bakanlığı’nın www.hmb.gov.tr internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Başvuru tarihleri 27 Ocak 2020 tarihinde başlayıp 7 Şubat 2020 saat 17:30’da sona erecek.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

SINAV NE ZAMAN VE NEREDE YAPILACAK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı giriş sınavı Ankara’da yapılacak.

Giriş sınavının tarihi ve yeri ise; başvurulardan sonra giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylara Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın www.hmb.gov.tr internet sayfasında sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

20-01/02/hazine-ve-maliye-bakanligi-100-uzman-yardimcisi-alimi-yapacak_e990e.jpg

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

• 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
• Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak,
• En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, mimarlık, mühendislik, fen-edebiyat, iletişim fakülteleri ile diğer fakültelerin veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarının; hukuk, iktisat, işletme, maliye, uluslararası ilişkiler, ekonometri, makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmak,
• İngilizce diline ilişkin olarak yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) veya buna denkliği T.C. Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliği bulunan başka bir sınavdan en az 70 puan aldığına yönelik geçerli belgeye sahip olmak,
• ÖSYM tarafından 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) katılmış ve özel şartlar bölümünde belirtilen geçerli puana sahip olmak,
• Başvuruyu süresi içerisinde yapmış olmak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN