Okula özel mobil uygulama

Okula özel mobil uygulama

Manisa’da 505 öğrencinin eğitim gördüğü Şehzadeler Merkez İmam Hatip Ortaokulu veli-öğretmen iletişimini güçlendirmek ve eğitim kalitesine katkı sağlaması amacıyla okula özel hazırlanan bir mobil uygulamayı hayata geçirdi

Uygulama sayesinde öğrenci-öğretmen-veli iletişimi güçlenmeye başlarken okulun da eğitim kalitesinin artmaya başladığı bildirildi.Manisa Şehzadeler Merkez İmam Hatip Ortaokuluna özel hazırlanan mobil uygulama hayata geçti. Mobil uygulama sayesinde öğretmenler öğrencilerin ödevlerini velilere bildirirken, ödevin kontrol zamanı gelince öğretmenler yine uygulama üzerinden kontrol edilen ödevlerle ilgili ’Yaptı, yapmadı, eksik yaptı’ gibi değerlendirmeleri anında velilere ulaştırıyor. Uygulamada ayrıca ödev takibinin yanında devamsızlık, sınav sonuçları, kazanım değerlendirme denemesi sonuçları, davranış değerlendirme ve okunan kitaplar anında veliler ile paylaşılıyor. Veliler öğrencilerin ödev takibini rahat bir şekilde yaptıkları için uygulamadan son derece memnun olduklarını belirtti.Şehzadeler Merkez İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mevlüt Baki Tunç, "Öğretmenlerimiz program üzerinden öğrencilerimizin ödevlerini velilere gönderiyorlar, bildiriyorlar. Öğretmenlerimiz ödev zamanı geldiği zaman program üzerinden ödevini yaptı, yapmadı, eksik yaptı şeklinde bildirimleri velilerimizle paylaşıyorlar. Tabi ödev takibinin yanında program üzerinde devamsızlık takibi, sınav sonuçları, kazanım değerlendirme sonuçları, davranış değerlendirme, okunan kitapları anında velilerimize bildiriyoruz. Aynı zamanda velilerimiz öğretmenlerimizle karşılıklı fikir alışverişinde bulunabiliyorlar. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk bir konuşmasında belirttiği gibi ‘Ödevin öğrenciyi akademik olarak geliştirmekten ziyade sosyal becerilerin, ders takibinin, belirli bir işe sahip çıkma, belirli bir işi teslim etme becerilerinin geliştirilmesi açısından faydaları olmaktadır. Yani ödev öğrencilerimizin sorumluluk bilincini geliştiren faydalı bir araçtır diyebiliriz. Mobil uygulama sayesinde öğrenci-öğretmen-veli iletişimi güçlenmeye başladı, okulumuzun eğitim kalitesi de artmaya başladı" dedi.Uygulamadan çok memnun olduğunu belirten okul velilerinden Esder Karaot ise şunları söyledi:"Öğretmenin öğrenciye ne ödev verdiğini görüyoruz. Mobil uygulama sayesinde öğrencinin ödev takibini yapabiliyoruz. Bu çok güzel bir uygulama oldu. Yıllardır böyle bir uygulamanın olmasını çok istiyordum. Sağ olsun okul müdürü ve idarecileri sayesinde şimdi çocuklarımızı çok yakın takip edebiliyoruz. Artık ödev yapıldı, ödev yapılmadı gibi bir bahaneyi çocuklar yapamıyorlar. Öğrencinin okulla ilgili takip edebileceği her türlü imkan elimizde mevcut. Bir tıkla bir tuşla telefonumuzda. Her zaman her yerde istediğimiz şekilde bütün konulara ulaşabiliyoruz. Bu uygulama ilk başta çocuklarımıza farklı gelebilir ama onlarda memnun kalacaktır.”

MANİSA/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN