Mansur Yavaş'tan Kovid-19 uyarısı: Maalesef artışta ilk seviyeyi yakaladık!

Mansur Yavaş'tan Kovid-19 uyarısı: Maalesef artışta ilk seviyeyi yakaladık!

Son dakika haberi... Ankara Tabip Odası'nın, koronavirüs raporunun ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş da bir açıklama yaptı. Twitter'dan paylaşım yapan Yavaş 'Ankara'da Kovid-19 vaka artışı maalesef ilk zamandaki seviyeye çıkmıştır. Tedbirlerimizi üst seviyeye çıkarmakla birlikte çalışma arkadaşlarımızın ve sizlerin sağlığı için belediyemize ziyaretleri sınırlandırdık' ifadelerini kullandı.

Ankara Tabip Odası'nın, koronavirüs raporunun ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da salgına karşı uyarılarını yineledi.

Twitter'dan paylaşım yapan Yavaş "Ankara'da Kovid-19 vaka artışı maalesef ilk zamandaki seviyeye çıkmıştır. Tedbirlerimizi üst seviyeye çıkarmakla birlikte çalışma arkadaşlarımızın ve sizlerin sağlığı için belediyemize ziyaretleri sınırlandırdık. Tüm hemşehrilerimi salgın tedbirlerine uymaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

"144 PERSONELİMİZ KOVİD-19 TAKİBİNE ALINDI"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Genel Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin de koronavirüs nedeniyle takibe alanın personel sayısının 144’e yükseldiğini açıkladı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Gültekin, Ankara'da vakaların hızla arttığına dikkat çekerek, şunları belirtti:

"Bu süreçte çalışma arkadaşlarımızın ve vatandaşlarımızın sağlığı için Başkanımız Mansur Yavaş'ın talimatıyla Belediyemize yapılan ziyaretler sınırlandırılmıştır. ABB, halkımızın sağlığına yönelik tüm önlemleri almaya devam etmektedir. Maske, mesafe ve temizlik. Bu kapsamda yayınlanan genelgede ise Belediyemiz, bağlı idareleri ile iştiraklerimizde daha önce alınan tedbirlerin hatırlatılarak titizlikle sürdürülmesi ve dışarıdan yapılan ziyaretlere zorunlu iş görüşmeleri dışında müsaade edilmemesi konuları vurgulanmıştır."

NE OLMUŞTU?

Ankara Tabip Odası'nın hazırladığı rapora göre, pandemi hastanelerinde yoğun bakım üniteleri yüzde 100 doldu, kentte günlük koronavirüs (corona virüs) vakaları bine yaklaştı. Diğer hastanelerde de benzer sorunların yaşandığının aktarıldığı raporda "Yoğun bakım ünitesinde yatması gereken hastalar acil servislerde sedyeler üzerinde takip edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Ankara Tabip Odası ayrıca başkette Kovid-19 tanısı konulan sağlık çalışanı sayısının 488'e ulaştığını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN