Erbane grubu kuran kadınlar, yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkmaya başladı

Erbane grubu kuran kadınlar, yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkmaya başladı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde erbane eğitimi alan kadınların performansı göz dolduruyor

Yaklaşık 2 yıldır erbane eğitimi gören kadınlar yöresel kıyafetlerini giyerek artık özel günlerde sahneye çıkmaya başladı.

Kızıltepe Lider Kadın Derneği bünyesinde kurulan erbane kursunda yaklaşık 2 yıldır 40 kadın eğitim görüyor. Bu kültürü yaşatmak için yola çıkan kadınlardan 15’i artık profesyonel olarak özel gün ve etkinliklerde sahneye çıkıp performanslarını sergiliyor. Kursiyerler arasında ev hanımı da var öğrenci de var. Hünerli kadınlar, yöresel kıyafetlerini giyerek Kürtçe, Türkçe ve Arapça şarkılar eşliğinde erbane vuruyor. Kızıltepe’nin hünerli kadınları Midyat, Viranşehir gibi ilçelerde sahne aldıklarını artık yöresel kıyafetlerini giyerek şehir dışında da sahneye çıkmak istediklerini vurguladı.Kadınlar erbane kursu sayesinde hem sosyalleşiyor hem de hoşça vakit geçiriyor. Kadın kursiyerlerden Sevim Turgay, “36 yaşında ev hanımıyım. Bir buçuk yıldır buraya geliyorum. Memnunuz. Geliyoruz burada huzur buluyoruz” dedi.Rozerin Abik ise “Gitmediğimiz yerlere gittik, sahne ile insanlarla iletişimimiz daha çok gelişti, sahneye çıktığımız zaman artık inşaların yüzlerine bakabiliyoruz. Eskiden utangaçtık artık tedirgin olmadan kendimizi ifade edebiliyoruz” şeklinde konuştu.

MARDİN/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN