Mardin'de 'hayali ihale'ye soruşturma! Üst düzey bürokratlar da gözaltına alındı

Mardin'de 'hayali ihale'ye soruşturma! Üst düzey bürokratlar da gözaltına alındı

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin geçmiş yönetimi ile ilgili 'hayali ihale' iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Üst düzey bürokratların da olduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, iddialar ile ilgili 'Soruşturma sürüyor' dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin geçmiş yönetimi ile ilgili 'hayali ihale' iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Sözcü'nün haberine göre, Belediye Çevre Koruma Dairesi'ndeki ihalelere fesat karıştırıldığı, 'hayali ihale' düzenlendiği belirtildi. Nusaybin ilçesinde çöp depolama alanının ıslahı ile ilgili 12 Eylül 2018'de pazarlık usulü ile yapılan 2 milyon 529 bin 300 TL değerindeki ihalenin de 'hayali olduğu' bildirildi.

MÜFETTİŞLER SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Yapılan incelemelerde çok sayıda usulsüzlük ve yolsuzluk tespit edildiği öğrenildi. Tespitler sonucunda müfettişler, belediyenin çok sayıda üst düzey yöneticisi hakkında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine üst düzey bürokratların da olduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. şüphelilerden 8'i tutuklanırken, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, iddialar ile ilgili "Soruşturma sürüyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN