Mardinli vatandaştan ilginç maske tepkisi: Sağlıklı hava alabilmek için maske takmamalıyız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ağır vaka sayısının yükseldiğine işaret ettiği 5 ilden biri olan Mardin'de maskenin bünyeyi zayıflattığını savunan vatandaş, 'Maske insanın bünyesini zayıflatıyor, bu bir gerçektir. Maske insanın nefesini daraltıyor, Sağlıklı hava alabilmemiz için maske takmamalıyız dedi.

Türkiye’de birçok ilde korona virüs vakaları kontrol altına alınırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ağır vaka sayısının yükseldiğine işaret ettiği 5 ilden biri olan Mardin'de vatandaşların ifadeleri şaşkına çevirdi. Vatandaşlar, sağlıklı hava almak için maske takmadıklarını, virüsün herkese bulaşacağını açıkladı.

SAĞLIKLI HAVA ALMAK İÇİN MASKE TAKMAMALIYIZ

Maskenin bünyeyi zayıflattığını savunan vatandaş, 'Maske insanın bünyesini zayıflatıyor, bu bir gerçektir. Maske insanın nefesini daraltıyor, insanın bünyesi zayıf oldu mu herhangi bir hastalığa karşı insan kendini savunması güçleşiyor. Sağlıklı hava alabilmemiz için maske takmamalıyız. Aşı çıkmadıktan sonra insanlar tedbirsiz olduktan sonra virüs hepimize bulaşacak. Korona virüs yavaş yavaş zaten bize doğru geliyor' diye konuştu.