Marsel İlhan: İyi bir kura çekmek istiyorum

Marsel İlhan: İyi bir kura çekmek istiyorum

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda İsviçreli Stan Wawrinka'ya yenilerek elenen milli tenisçi İlhan, zorlu bir rakiple oynadığını, Wimbledon'da iyi bir kura çekmek istediğini söyledi.

Fransa Açık Tenis Turnuvası'na (Roland Garros) ana tablo maçlarından başlayan ve ilk turda İsviçreli Stan Wawrinka'ya yenilerek elenen milli tenisçi Marsel İlhan, zorlu bir rakiple oynadığını, Wimbledon'da iyi bir kura çekmek istediğini söyledi.  

Roland Garros turnuvası için Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Marsel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Wawrinka'nın dünya sıralamasında ilk 10'da olduğunu hatırlatarak, "Rakibim ilk ondaydı. Zor bir kura çektim. Şanssız bir kuraydı. Benim için iyi bir tecrübe oldu" dedi. 

Wawrinka'ya karşı iyi bir mücadele verdiğini belirten Marsel, "Maça iyi başladım. İki kez servis kırma şansı yakaladım. Onu değerlendirseydim belki maç farklı boyutta gidebilirdi ama olmadı. Böyle bir yerde oynamak kolay değil" diye konuştu.

Marsel İlhan, teniste 1 puanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Servisi kırabilseydim 4-2 yapacaktım. Kendi servisimde 5-2 yapabilir ve seti de alabilirdim. Seti aldıktan sonra çok farklı olabilirdi. Teniste 1 puan çok önemli. Puan aldıktan sonra büyük bir şans geliyor. Değerlendirmezseniz kaybediyorsunuz" ifadelerini kullandı.  

"Wimbledon'da amacım ilk maçı kazanmak"

İlk maçın önemli olduğunu dile getiren Marsel, "Wimbledon'da inşallah iyi bir kura çekerim. Amacım ilk maçı kazanmak. En önemlisi her zaman ilk maçı kazanmaktır. İlk maçı kazandıktan sonra her şey beraberinde geliyor, güven geliyor" şeklinde konuştu.

Marsel İlhan, tenisteki başarılarında Türkiye'de gördüğü desteğin büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, "İnsanlar beni destekliyorlar. Buraya kadar gelip, Türk bayrağı ile izleyen insanları gördüm. Çok güzel bir duygu. Türkiye'de tenis bence iyi gidiyor" ifadelerini kullandı.  

PARİS / AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN