Maske takma zorunluluğu ne kadar sürecek? Daha ne kadar maske takacağız? Maske takmak ne zaman bitecek?

Maske takma zorunluluğu ne kadar sürecek? Daha ne kadar maske takacağız? Maske takmak ne zaman bitecek?

Koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığı nedeniyle hayatımızın bir parçası haline gelen maske takmanın ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Bilindiği üzere, yurt genelinde birçok ilde maske takmak zorunlu hale getirildi. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyelerini sıklıkla dikkat çektiği sosyal hayatta maske takmak, covid-19 hastalığının yanı sıra birçok virüsün bulaşma riskini de en aza indiriyor. Peki, 'daha ne kadar süre maske takacağız?' Detalar haberimizde...

'Maske takma zorunluluğu ne kadar sürecek?', 'Daha ne kadar maske takacağız?', 'Maske takmak ne zaman bitecek?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı dolayısıyla mart-haziran ayları arasında birçok kısıtlama uygulandı. Haziran ayından sonra 'yeni normalleşme' takvimi belirlenerek kısıtlamalar kaldırılıp tedbirler gevşetilirken, maske takmak daha önemli hale geldi. Hayatımızın bir parçası olan maskeyi daha ne kadar süre takmaya devam edeceğimiz merak ediliyor. İşte detaylar...

DAHA NE KADAR SÜRE MASKE TAKACAĞIZ?

Rus virolog Sergey Netesov, insanların 2 yıl daha maske takmak zorunda olacağını belirtti.

Novosibirsk Devlet Üniversitesi Biyoteknoloji ve Viroloji Laboratuvarı Başkanı Prof. Sergey Netesov, koronavirüsün bir süre sonra 'yüzde 90 olasılıkla' sezonluk hastalık haline geleceğini belirterek, "Virüs evrimi açısından, 8 ay sadece bir an gibi. Virüs onlarca yıl, yüzlerce yıl evrim geçirecek. Zamanla daha az etkili hale gelecek ve zayıflayacak" dedi.

İnsanlar sıkça ellerini yıkar ve maske takarsa ikinci koronavirüs dalgasının yanı sıra, diğer sezonluk solunum yolu hastalıkların da önlenebileceğini dile getiren uzman, "Sonbahar geliyor, doğal olarak güneş ultraviyolesi azalacak, bu da farklı yüzeylerde ve spreylerde virüslerin daha fazla yaşayacağı anlamını geliyor" ifadesini kullandı.

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

DOĞRU MASKE KULLANIMI NASIL OLMALI?

MASKE TAKMAK NEFES DARLIĞINA NEDEN OLUR MU?

EVDE CORONA VİRÜSÜ MASKESİ NASIL YAPILIR?

MASKE ALIRKEN/YAPARKEN HANGİ KUMAŞLAR TERCİH EDİLMELİ?

KORONAVİRÜSTE İKİNCİ DALGA OLUR MU?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YENİDEN UYGULANIR MI?

HANGİ İLLERDE 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAK YASAĞI YENİDEN GELDİ?

NİKAHLAR VE DÜĞÜNLER YENİDEN YASAKLANACAK MI?

MAHALLENİZDE KORONAVİRÜS OLUP OLMADIĞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

COVID-19 SALGININDA EN GÜVENLİ ÜLKELER HANGİSİ?

TÜRKİYE'NİN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN