Maske ve sosyal mesafe, Kovid-19 riskini yüzde 80'e indiriyor

Maske ve sosyal mesafe, Kovid-19 riskini yüzde 80'e indiriyor

Bilim insanları, maske kullanımı ile sosyal mesafe uygulamasının koronavirüs (corona virüs) riskini yüzde 80 azalttığını kanıtladı. Enfekte bireye 1 metre uzakta duran kişiye virüs bulaşma ihtimalinin yüzde 12,8 olduğu, mesafenin 2 metre ve daha fazla olması halinde bu ihtimalin yüzde 2,6'ya düştüğü belirtildi.

Kanada'nın McMaster Üniversitesi'nde bir grup bilim insanının yaptığı çalışma, Kovid-19'a karşı alınan tedbirlerden sosyal mesafe uygulaması ile maske kullanımının, koronavirüs bulaşma riskini yüzde 80 azalttığını ortaya koydu.

"MASKE KULLANIMI OLDUKÇA ETKİLİ"

The Lancet dergisinde yayımlanan çalışmada, yüksek riskli veya tıbbi ortamlarda SARS-CoV-2 ve ilgili koronavirüslere karşı yüz maskelerinin, fiziksel mesafelerin ve göz korumasının, özellikle koronavirüsün durdurulmasında oldukça etkili olduğu belirtildi.

RİSK YÜZDE 12'DEN 2'YE İNİYOR

Çalışmada, enfekte bireye 1 metre uzakta duran kişiye virüs bulaşma ihtimalinin yüzde 12,8 olduğu, mesafenin 2 metre ve daha fazla olması halinde bu ihtimalin yüzde 2,6'ya düştüğü kaydedilirken, daha uzak durmanın daha güçlü etkisi olduğu ifade edildi.

Çalışmada, "Virüs bulaşma riski büyük ölçüde enfekte bireye olan mesafeye ve takılan yüz maskesi ile gözlerin nasıl korunduğuna bağlı ancak diğer hijyen kuralları da bir kenara bırakılmamalıdır." ifadesine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN