Maskesiz dolaşanlar canlı yayında belediye başkanına yakalandı! Kaçma, gel gel!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, artan koronavirüs (corona virüs) vakaları nedeniyle, duraklara kurulan canlı yayın sistemi aracılığıyla vatandaşlara uyarılarda bulundu. Canlı takip uygulamasının yangınlaştırılması hedeflenirken, Belediye Başkanı Altay'ın uyarıları bazı vatandaşları şaşırttı. Maske takmayan bir gencin durağın arkasına saklanarak Başkan'a görünmemeye çalıştığı anlar kameralara yansıdı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, artan koronavirüs vakaları nedeniyle, duraklara kurulan canlı yayın sistemi aracılığıyla vatandaşlara uyarılarda bulundu.

"OTOBÜS DURAKLARINA CANLI YAYIN SİSTEMİ KURDUK"

Canlı yayın sistemi hakkında bilgi veren "Canlı yayın sistemi kurarak otobüs duraklarında başlattığımız teknolojik hizmet bu alanda ülkemizde bir ilk. Pandemi sürecinde Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için her türlü imkanı kullanmaya devam edeceğiz. Koronavirüs belasından kurtulmak, salgının artış hızını kesmek için gereken her imkanı seferber ediyoruz. Bu salgından kurtulup, eski rahat günlerimize elbet döneceğiz. Vatandaşlarımızın bu süreçte sabırlı olmalarını ve kurallara uymalarını rica ediyorum" dedi.

Başkan Altay’ı otobüs durağındaki ekranda canlı olarak gören vatandaşlar, ilk anda şaşkınlıklarını gizleyemezken, uygulamayı beğendiklerini, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyacaklarını söyledi.

FARKLIK NOKTALARA KURULMASI DA HEDEFLENİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan teknolojik kamerayla canlı takip uygulamasının farklı noktalara da kurularak yangınlaştırılması hedefleniyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Konya Valisi Vahdettin Özkan ile birlikte gerek toplu ulaşım araçlarında, gerekse esnaf ziyaretleri ile koronavirüs tedbirlerini yerinde inceleyerek vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.