Mavi Boncuk filmi konusu ne, oyuncuları kimler, ne zaman çekildi? İşte merak edilenler

Mavi Boncuk filmi konusu ne, oyuncuları kimler, ne zaman çekildi? İşte merak edilenler

Yeşilçam filmlerinin unutulmazları arasında yer alan Mavi Boncuk filmi, bir kez daha televizyon izleyicisiyle buluştu. Kült filmin başrollerinde Emel Sayın, Tarık Akan, Adile Naşit, Münir Özkul, Kemal Sunal, Metin Akpınar, Zeki Alasya, Halit Akçatepe gibi dev isimler yer alıyor. İşte, Mavi Boncuk filmi hakkında az bilinen gerçekler...

Ertem Eğilmez'in hem yönetmenliğini hem de yapımcılığını üstlendiği Mavi Boncuk filmi, defalarca izlenilse de keyif alınan Yeşilçam filmleri arasında yer alıyor. Televizyon ekranlarında her gösterildiği zaman ilgiyle takip edilen film, sosyal medyada da en çok konu başlıkları arasına giriyor. Zira, Türk sinemasının kült isimlerini bir araya getiren film, yeni neslin de ilgisin çekiyor.

MAVİ BONCUK FRAGMAN

MAVİ BONCUK NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

1 Ocak 1974'te vizyona giren Mavi Boncuk filminin IMDB puanı 10 üzerinden 7.9 olarak gerçekleşti. Romantik komedi ve dram türündeki Mavi Boncuk filmi izlemek isteyen eski Türk filmlerini sevenler, Youtube'u ziyaret edebilir.

MAVİ BONCUK OYUNCULARI KİMLER?

Arzu Film'in yapımcılığını üstlendiği, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in gerçekleştirdiği, senaryosunu Ertem Eğilmez ile beraber Sadık Şendil ve Zeki Alasya'nın kaleme aldığı, müziklerini Emel Sayın ve Rıza Silahlıpoda'nın yaptığı Mavi Boncuk'un oyuncu kadrosunda; Emel Sayın, Tarık Akan, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Halit Akçatepe, Münir Özkul, Kemal Sunal, Adile Naşit, Perran Kutman gibi isimler yer alıyor.

MAVİ BONCUK FİLMİ KONUSU NE?

6 arkadaş (Baba Yaşar, Kamil Usta, Süleyman, Necmi, Cafer ve Mıstık) Emel Sayın'ın çalıştığı bir gazinoya eğlenmeye giderler. Ceplerindeki paranın gazete ilanındaki fiks menüyü karşılayacağını düşünürler. Ancak hesap ilandaki paraya uymayınca, önce yüksek gelen hesaba itiraz ederler ve daha sonra kötü muamele görürler. Gazinonun sahibinden intikam almak için gazinonun assolisti Emel Sayın'ı kaçırmaya karar verirler.

Planlarını başarıyla uygulayan arkadaşlar, Emel Sayın'ı Baba Yaşar'ın evinin çatı katında gizlerler. Zamanla Emel Sayın ve kaçıranları arasında yakınlaşma doğar. Gazino patronu istedikleri fidyeyi ödemesine rağmen Emel Sayın bir türlü bu evden ayrılmak istemez. Ekip bu defa da Emel Sayın'ı yine zorla halıya sararak geri teslim etmek zorunda kalır. Emel Sayın bu olayın kinini güderken filmin sonunda dayanamaz ve 6'lının Boğaz'a bakan bir tepede açtıkları restorana gelmesi ile film son bulur.

MAVİ BONCUK FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Filmi çekimleri, İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki Yeşilköy Gazi Evrenos Caddesi'nde bulunan 'Stavro'nun eski köşkü' olarak bilinen köşkte yapıldı. Bazı çekimler ise İstanbul Beyoğlu'nda gerçekleştirildi.

MAVİ BONCUK AFİŞ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN