Mayın bularak can kurtaran sıçana altın madalya

Mayın bularak can kurtaran sıçana altın madalya

Kara mayınlarını bulmak için eğitilen, karayeri boyunca 39 mayın ve 22 patlamamış mühimmat bulan ve birçok insanı ölüm ve yaralanmaktan kurtaran 'Magawa' isimli dev keseli sıçan, altın madalyaya layık görüldü.

İngiltere merkezli hayvanlara yardım örgütü Hasta Hayvanlar için Halk Dispanseri (PDSA) 'Kamboçya’da ölümcül mayınların yerini belirliyor olması ve hayat kurtaran görev aşkı' nedeniyle 'Magawa' adındaki sıçana altın madalya verdi.

'Hayvan cesareti ya da görev aşkı için' yazısının yazıldığı madalya şimdiye kadar 30 hayvana verildi. Ancak Magawa, PDSA'nın altın madalyasına layık görülen ilk sıçan oldu.

39 MAYIN VE 22 PATLAMAMIŞ MÜHİMMAT BULDU

Tanzanya merkezli Belçika hayır kuruluşu Apopo tarafından eğitilen 7 yaşındaki sıçan çalışma hayatında 39 mayın ve 22 patlamamış mühimmat buldu.

Emekliliğine az kalan Magawa, sabahları sadece yarım saat çalışıyor.

1990 yılından beri hayvanları kara mayın ve verem vakalarını tespit etmek için eğiten Apopo, yaklaşık 1 yıllık eğitimin sonunda hayvanlara sertifika veriyor.

Apopo Başkanı Christophe Cox, "Bu madalyayı almak gerçekten bizim için bir onur. Ancak Kamboçya halkı ve mayınlardan musdarip insanlar için de büyük bir madalya" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN