Mbwana Samatta kimdir, kaç yaşında ve nereli? Samatta hangi mevkiide oynuyor?

Mbwana Samatta kimdir, kaç yaşında ve nereli? Samatta hangi mevkiide oynuyor?

Gece yarısı gelen son dakika haberine göre; Fenerbahçe, Lazio’ya 17,5 milyon avro bonservis bedeliyle sattığı golcüsü Vedat Muriç’in yerine Tanzanyalı golcü Mbwana Samatta’yı İstanbul’a getirtti. Peki Mbwana Samatta kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi mevkiide oynuyor? Detaylar haberimizde…

Gol yollarında sıkıntı çeken Fenerbahçe, bu hattaki ilk boşluğunu Mbwana Samatta ile dolduruyor. Sarı-lacivertli ekibin sosyal medya hesabından uçak emojisi paylaşılmış, transfer yapılacağı duyurulmuştu. Samatta da gece yarısı İstanbul’a iniş yaptı. Taraftarların merak ettiği, ‘Mbwana Samatta kimdir, kaç yaşında ve nereli?’ soruları da yanıt buldu…

MBWANA SAMATTA KİMDİR?

Premier Lig ekiplerinden Aston Villa ile 2024’e dek sözleşmesi bulunan Tanzanyalı golcü futbolcu Mbwana Samatta, geçen sezon 44 maçta 12 gol kaydederken, 2 asistlik performans sergiledi.

23 Aralık 1992 yılında Tanzanya'nın başkenti Darüsselam'da doğan Mbwana Samatta futbola 2010’da ülkesini takımlarından African Lyon'da başladı. Tanzanya'da Simba takımının da formasını terleten Mbwana Samatta, ardından Kongo ekiplerinden TP Mazembe’nin yolunu tuttu.

Bu kulüpte 5 sezon geçirmesinin ardından, 2016 yılında Belçika ligi ekiplerinden Genk ile anlaşmaya varan Mbwana Samatta, geçen sezonun devre arasında 10.5 milyon avro bedelle Premier Lig ekiplerinden Aston Villa ile anlaşmaya vardı.

Kariyerinde 249 maça çıkan Mbwana Samatta, 98 gol atarken, 27 gol attırdı. Tanzanya Milli Takımı'nın da formasını Mbwana Samatta, millî formayla 51 maça çıkarken, 18 gol kaydetti.



GECE YARISI FENERBAHÇE İÇİN İSTANBUL’A GELDİ

Fenerbahçe'nin yeni golcüsü Mbwana Samatta oldu. Kosovalı yıldızı Vedat Muriç’in ayrılığı nedeniyle uzun zamandır golcü arayışlarını devam ettiren Fenerbahçe, Mbwana Samatta'nın transferini bitirdi.

Mbwana Samatta, sarı-lacivertli ekip için 23 Eylül Çarşamba gece yarısı İstanbul'a geldi.

Samatta'nın İstanbul'a gelmesiyle beraber Fenerbahçe’nin sosyal medya hesabından transfer paylaşımı yapıldı.

KAP BİLDİRİMİ GELDİ

Fenerbahçe, gece yarısı İstanbul'a getirttiği Mbwana Samatta'nın transferi konusunda futbolcu ve kulübü Aston Villa FC ile görüşmelere başlandığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN