MEB Bakanı Nabi Avcı açıkladı: Şubat'ta kaç tane öğretmen ataması yapılacak?

MEB Bakanı Nabi Avcı açıkladı: Şubat'ta kaç tane öğretmen ataması yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şubat'ta kaç tane öğretmen atanacağını açıkladı. Avcı: "Şubat için 10 bin tamam ama yeni alacağımız kadrolardan bir kısmını bunun üzerine koyacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şubat'ta kaç tane öğretmen atanacağını açıkladı. Avcı: "Şubat için 10 bin tamam ama yeni alacağımız kadrolardan bir kısmını bunun üzerine koyacağız" dedi.

Şubat'ta kaç tane öğretmen ataması yapılacak? 

TBMM'den geçen yıl 47 bin kadroluk bir tahsis çıktığını anımsatan Avcı, verilen kadroların hemen kullanılamadığını, kadroların ne kadarının kullanılabileceğine Maliye Bakanlığının karar verdiğini kaydetti. Avcı, "Geçen yıl 47 bini kullanamadık, 37 bine izin çıktı. Maliye Bakanlığı, '37 bini bu sene kullanabilirsiniz' dedi. Biz de kullandık. Elimizde bir 10 bin var. Bunu cepte kabul ediyoruz, en rahat konuşabildiğim rakam o şu anda. Şubat için 10 bin tamam ama yeni alacağımız kadrolardan bir kısmını bunun üzerine koyacağız. Bunun ne kadar olacağı da TBMM'de belirlenebilecek" ifadesini kullandı. 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere müjdeli haber geldi. Şubat'ta 40 bin öğretmen ataması için harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı'ndan kadro istedi.

Bakan Avcı açıklamıştı...

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı 1 Ekim'de Şubat atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Şubat atamaları ile ilgili konuşan Avcı, "Gençlerimizi memnun edeceğimizi tahmin ediyorum" ifadesini kullanarak Şubat'ta atama yapılabileceğini sinyalini verdi. Artılarıyla eksileriyle atamaları değerlendirdiklerini belirten Avcı, "Bununla ilgili olarak kesin bir açıklama yapmayayım ama değerlendiriyoruz. Yasa gereği senede bir defa atama yapılabiliyor. Ancak Meclis açıldıktan sonra bu konuyla ilgili değerlendirmelerimizi tamamlamış oluruz. Ona göre bir karar vereceğiz. Ama gençlerimiz memnun edeceğimizi tahmin ediyorum" diye konuştu.

MEB Maliye Bakanlığı'na başvurmuştu

MEB, Şubat ayında daha fazla öğretmen atamak için harekete geçti. İlk adım olarak Maliye Bakanlığı'ndan Şubat ayı için 40 bin atama kadrosu talep edildi. TBMM'den bu yıl 47 bin öğretmen kadrosu alındı. Maliye Bakanlığı ise 37 bin atama için MEB'e izin verdi. Geri kalan 10 bin atamayı ise Şubat ayında kullanmayı hedefliyor. Fakat MEB Maliye Bakanlığı'ndan bu sayıyı 30 bin daha artırarak daha fazla kadro istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN