Meclis'teki kavga sonrası Mustafa Şentop'tan ilk açıklama

TBMM'de meydana gelen yumruklu kavga sonrasında Meclis Başkanı Mustafa Şentop'tan da ilk açıklamalar geldi. Şentop CHP'li Özkoç için, "Bu ifadeleri kullanan zatı kınıyorum. Görüşümüzü hakarete düşmeden, ihtiyaç hissetmeden ifade edebiliyorsunuz" dedi.

TBMM’de CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un konuşması sırasında AK Partili millletvekilleri sıralara vurdu. Bazı milletvekillerinin kürsüye yürümesi üzerine CHP’li vekiller de karşılık verdi.

Çıkan karmaşada vekillerin yumruklaştığı görülürken o anlar cep telefonu kamerasına kaydedildi.

Kavgaya dönüşen sözlü atışmalar sonrası Meclis Başkanı oturuma ara verdi.

MUSTAFA ŞENTOP AÇIKLAMALAR YAPTI

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, kavga sonrası basına yaptığı açıklamada Özkoç için şu ifadeleri kullandı:

* Bu ifadeleri kullanan zatı kınıyorum. Herkes sorumluluğunun bilincinde olmalıdır. Uzun yıllardır ben de siyaset yapıyorum. Görüşümüzü hakarete düşmeden, ihtiyaç hissetmeden ifade edebiliyorsunuz.

* Bir de işin başka boyutu var. Genel başkanlar düzeyinde farklı tartışma vardır. Genel başkana genel başkan yanıt verir. Bu konuda ben bütün siyasi partilere, bu tür kötü ifadelere, hakaretlere, sözlere imkan vermeyeceğimi belirtiyorum.

* Başlarken de ifade ettim, herkes düşüncesini ifade edebilir ancak bu tür üsluplar yakışmıyor. Yaşanan olayları görüyorsunuz, bir ifade hürriyeti, basit hakaret olduğunda tahrik edici yönleri var. Herkesi sağ duyuyla hareket etmeye davet ediyorum.