Mehmet Ali Erbil son durumu nasıl? Canlı yayında yaşadıklarını anlattı! Kaçış Sendromu nedir?

Mehmet Ali Erbil son durumu nasıl? Canlı yayında yaşadıklarını anlattı! Kaçış Sendromu nedir?

Mehmet Ali Erbil taburcu olmasının ardından kendini toparlamaya devam ediyor. Aylarca yoğun bakımda kalan ve sevenleri tarafından endişe ile beklenen Erbil, sağlığına kavuştu. Son durumu ile ilgili bilgi veren Mehmet Ali Erbil hastanede yaşadıklarını ve hislerini anlattı. Peki Kaçış Sendromu nedir? İşte detaylar...

Mehmet Ali Erbil evinde düşerek rahatsızlanmış, olay sonrası Kaçış Sendromu nedeniyle aylarca yoğun bakımda kalmıştı.

Taburcu olduktan sonra sağlığına kavuşmak için hala mücadelesini sürdüren Mehmet Ali Erbil hastanede olduğu süreçte yaşadıklarını Müge ve Gülşen’le 2. Sayfa’ya konuk olarak anlattı.

KAÇIŞ SENDROMU NEDİR? NE DEMEK?

Kaçış sendromu; aralıklarla tekrarlayan krizler ciddi ataklar ve benzeri belirtiler ile karakterize bir hastalıktır. Hastalığın temelinde, kılcal damarlarda bulunan sıvı ve birtakım elementlerin bilinmeyen bir nedenle hızlı bir şekilde damar dışına doğru difüzyonunu yatar.

Kılcal damarlarda oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşen bu olayın sonucunda vücudun belirli kısımlarında şişlikler oluşur, hastanın tansiyonu ani bir şekilde düşer ve ciddi bir şok tablosu gelişir. Bu anda acil olarak hastaya müdahale edilmemesi durumunda kaçış sendromu atakları, ölüme yol açabilecek ciddiyete sahiptir.

Damar dışına sızan sıvı kütlesinden dolayı akciğerler, kalp, karın zarı gibi vücudun iç kısmında yer alan boşluklarda ve kasların içerisinde sıvı birikimi meydana gelir. Sızan sıvı nedeniyle damar içerisindeki kan basıncı ani olarak düşer ve bu durum şok tablosunun oluşmasına neden olur.

Yine damar içindeki sıvının damar dışına sızması sonucunda kandaki albümin seviyesi düştüğünden kanın akıcılığı azalır, diğer bir deyişle kanda yoğunlaşma meydana gelir. Hastalık ülkemizde ve dünyada çok nadir olarak görülmekle birlikte bilinen kesin bir kaçış sendromu tedavisi yoktur. Buna ek olarak kaçış sendromu bulaşıcı mı gibi sorular merak konusu olup hastalığın bulaşıcı olmadığı bilinmelidir.

MEHMET ALİ ERBİL NELER YAŞADIĞINI ANLATTI

Mehmet Ali Erbil'in açıklamaları şu şekilde:

"Kız kardeşim, ilk eşim, ikinci eşim, dördüncü eşim bir gün başımdan ayrılmadılar. Sevenlerime çok şey borçluyum. Çok önemli bir şey. Şanslıyım ki hiç hatırlamıyorum o süreci. Neler yaşamışım, bilmiyorum. Film gibi. Yoğun bakımdan çıkıp, normal odaya geçtiğimde hiçbir yerim oynamıyordu. İlk parmağım oynadığından 'Allah'ım çok şükür' dedim. Şimi biraz sol ayağımda kopukluk var. Doktorlar 'eninde sonunda yürüyeceksin' dediler.

Yine ne geldiyse kadınlar yüzünden geldi başıma. Kızlarla buluşmaya gidiyordum. Duş aldım, küvetten çıkarken ayağım kaydı. Ambulans gelmiş, acile götürmüşler. Doktor 'Ben bunu toparlayacağım 3 günde çıkacaksınız' demiş. Sonra bir şey batıyor bana. Doktor iğne yapıyor. Ağrı geçmiyor. Parçalı kırık olunca her şeye batmış. İlk akciğere batmış, onu kurtarmışlar, böbreklere zarar vermiş. Diyalize bağlamışlar beni. Bir gecede iki kez ameliyat etmişler. Aynı kan grubu olan 70 ünite kan getirmişler, sadece 5 tanesi uymuş. Doktorlar bu durumu açıklayamıyorlar.

"YÜRÜYEMEYECEKSEM FİŞİMİ ÇEKİN"

Kaçış sendromunu tetikledi. Yürüyememem ondan kaynaklanıyor. Ayağa kalkacağıma hiç inanmıyordum. Kardeşime 'Böyle bir durum olacaksa (yürüyemeyeceksem) fişimi çekin' dedim.

19-09/27/mehmet-ali-erbil-2.jpg

Her şey insan için. O banyoda 5 kez benzer kaza atlattım. Daha önce hiç düşmedim. Çünkü dengeliyimdir. Gözümü ilk açtığım anı hatırlamıyorum. Muhsine'yi çağırmışım, sonra Sezin... Onlar 9 ay oradalardı, hiç ayrılmadılar.

Ekim sonunda küçük bir filmde rol alacağım. O yüzden sakal bıraktım. Güzel bir anı olsun. Yılbaşında inşallah Kıbrıs'ta sahne alacağım. 'Değişik bir yer olsun' dedim.

Tanınmış bir hasta olarak katta çok ünlüydüm. Gelenler 'Ay görelim, ay görelim' diyorlarmış. Bir çocuk 'Mehmet Ali abi bana biz isim yazsın, imza atsın' demiş. 'İyi getirin' dedim. Çocuğun adı Göktuğ. Ben ne yazmışım? Bre adam sen 10 aydır kalem mi aldın eline! Hiç kimseyi ne mağdur etmişimdir, ne elimi kaldırmışımdır. Ben çocuğuma elimi kaldırsam 4 gün odadan çıkamam.

"ÇOK KÖTÜ KABUSLAR GÖRÜYORDUM"

Yoğun bakımda çok kötü kabuslar görüyordum. Deliryum diye bir şeymiş. Verdikleri ilaçlardan kaynaklı. Rüyamda beni kaçırıyorlardı falan. Rüyanın etkisiyle ilaçları çıkarıyormuşum. Sonra beni yatağa bağlamışlar. Uyanınca beni çivilediler sandım. Şu anda iş olarak bir şey yapmak istemiyorum. Hastanede televizyon izliyordum. Reytinglere bile bakıyordum. Komadan çıktım, 'İlk 100'ü verin' dedim.- Diyarbakır'dan biri geçenlerde benim için "Gelsin burada kalsın" demiş. Ben ona öğrenciyken araba vermişim. Arabasını satıp üniversiteyi bitirmiş. Şimdi vali olmuş.

İsyan etmedim. 'Ne gelirse Allah'tan' dedim. Her zaman ders, her zaman imtihan içindeyiz. Tekrar sevmek, tekrar evlenmek kader kısmet işi. Bu konularda hiçbir zaman büyük konuşmadım. Ne enteresan biliyor musun, Sezin bebek istediği dönemde 24 saat benim başımdan ayrılmadı. Allah da bana bir kız evlat nasip etti. Allah, Sezin'in hamileliğini tamamına erdirsin. Bizi genç yaşta dede yapacak. Ali Sadi 3 ay yanıma gelmedi. Annesi psikoloğa götürmüş. 'Hiç babanı merak etmiyor musun?' demiş. Üç ay sonra Ali Sadi tek kelime etmiş, 'Yaşıyor mu' demiş.

"DEPREMİ HİSSETTİM"

Depremi hissettim, evdeydim. Tam beni uyandırmaya geldiler, saate baktım 13:59'du. İlk defa hissettim. Baktım beni almaya gelen de yok. Tek başıma nasıl kalkıp gideceğim ki? Birinin yardımı olmadan yerimden kalkamıyorum. Telefondaki insanın sesinden anlardım neye ihtiyacı var neyi yok? O evin neye ihtiyacı var anlardım. Bizim evde çalışan bir kadın var, çocuğuyla görüntülü konuşuyor. Bana hep 'dede' diyor yavrum. Tuvalete yardımla gidebiliyorum. Bunlara da şükür.

"FİZİK TEDAVİ SÜRECİ DEVAM EDİYOR"

O kadar zor bir süreçten sonra sadece dilin oynuyor. Yeşim'e 'beni bu durumda mı bırakacaksın?' dedim. 'Dur ben bir durumuna bakayım, olmazsa çekerim fişi' dedi. -Fizik tedavi süreci devam ediyor ama tembel davranıyorum biraz. Sinirsel hiçbir bozukluk yok, o olsa çok zormuş."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN