Meksika Devlet Başkanı Obrador'dan şaşırtan maske çıkışı

Meksika Devlet Başkanı Obrador'dan şaşırtan maske çıkışı

Meksika'da son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 608 ölüm görülmesine ve 1 milyonu aşkın aktif vaka bulunmasına rağmen Devlet Başkanı Obrador'dan şaşırtan bir açıklama geldi. Obrador, maske kullanmanın 'gerekli olmadığını' söyledi.

Dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında bir çok ülkede artan vakalara rağmen önlemler alınmaya devam ediyor. 

Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador'un, koronavirüsten ülkede 24 saatten 608 ölüm görülmesine rağmen, salgından korunmak için yüz maskesinin gerekli olmadığı açıklaması ülkede şaşkınlık yarattı. 

ÖLÜM ORANIYLA AMERİKA KITASINDA İKİNCİ ÜLKE

Diğer yandan Meksika, 100 vaka başına yüzde 9,5'lik bir koronavirüs kaynaklı ölüm oranıyla Amerika kıtasında ikinci ülke olarak kayıtlara geçiyor.

'EL YAKIMA VE SOSYAL MESAFE YETERLİ'

Meksika lideri Obraor, sosyal mesafenin ve elleri yıkamanın salgından korunmak için yeterli olduğunu belirtti. Obrador konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bana ve Dr Alcocer'a rehberlik eden Dr Hugo Lopez-Gatell, (maske takmanın) gerekli olmadığını, başka önlemler olduğunu söyledi. Bence en iyisi sağlıklı bir mesafeyi korumak ve kendimize bakmaktır. Maskeye gerek yok” dedi.

MEKSİKA'DA SON DURUM

Meksika’da son 24 saatte 11 bin 30 kişide daha virüs tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 1 milyon 144 bin 643’e yükseldi. Ülkede 608 kişinin daha virüs nedeniyle hayatını kaybetmesiyle, toplam can kaybının 108 bin 173’e ulaştığı açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN