Melih Şendil ne dedi? Kadın sporcularla ilgili sözleri tepki çekti, Bein Sports özür diledi

Melih Şendil ne dedi? Kadın sporcularla ilgili sözleri tepki çekti, Bein Sports özür diledi

Spor spikeri Melih Şendil'in kadın sporculara ilgili sarf ettiği cinsiyetçi sözler, kamuoyunda tepki topladı. TFF ve TBF başta olmak üzere birçok kulüp ve sporcudan kınama mesajları gelince Melih Şendil'den ve Bein Sports'tan 'özür' açıklaması geldi. İşte detaylar...

Melih Şendil'in kadın sporculara yönelik sözleri sosyal medyada en çok konuşulan konu başlıklarından biri oldu. Real Madrid'in pembe formasını eleştirdiği konuşmasında "Kadınlar futbolda olmamalı" ifadesini kullanan tecrübeli spiker, spor kamuoyunda eleştiri oklarının hedefi oldu. Yüzlerce sporcunun yanı sıra Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray gibi kulüpler Melih Şendil'in cinsiyetçi yorumunu kınadıklarını belirten paylaşımda bulundular.

MELİH ŞENDİL KADIN SPORCULAR İÇİN NE DEDİ?

Avrupa Şampiyonlar Ligi son 16 turunda, İspanyol ekibi Real Madrid ile İngiliz Manchester City karşı karşıya geldi. Maçı İngiliz ekibi 2-1 kazanırken, çeyrek finale yükseldi. Maçı ekrana getiren Bein Sports'un maç sonu programında spiker Melih Şendil, futbolun ataerkil bir oyun olduğunu ve kadınların bu sporda yer almaması gerektiğini söyledi. O sözlere Bein Sports'un kadın sunucularından tepki geldi.

"PEMBE FORMA YAPTIRMAM"

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan spiker Melih Şendil, "Basketbol da bence erkek oyunu, böyle ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım ama" derken stüdyoda bulunan eski futbolcu İlker Yağcıoğlu da "Eyvah! Dikkat et topa tutarlar valla" diye söze girdi.

Melih Şendil, "Topa tutabilirler, önemli değil, alışığız" dedi ve Real Madrid'in pembe formayla sahaya çıktığını hatırlatarak "Ben başkan olsam asla bir pembe forma yaptırmam" ifadelerini kullandı. Programdaki spor yorumcusu İlker Yağcıoğlu'nun da, "Ben de yaptırmam" şeklinde yanıt vermesi dikkat çekti.

Melih Şendil'in sözleri şöyle: "Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu. Ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım, topa tutarlar ama önemli değil. Alışığız... Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam."

KADIN SUNUCULAR AYAĞA KALKTI

Melih Şendil'in açıklamalarına tepki gösteren Bein Sports sunucusu Seyhan Şaşko, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Saat 18.00'de 'Transfer' programıyla bir 'kadın' olarak, Real Madrid pembesi ceketimle Bein Sports HD1 ekranlarında olacağım. Beklerim" ifadelerini kullandı.

Bir diğer Bein Sporta sunucusu Nazlı Canyurt da Twitter hesabından "Ne 'kadın'mış..." ifadeleri yer alan bir paylaşımda bulundu.

CİNSİYETÇİ SÖZLERE KINAMA

Bein Sport spikeri Melih Şendil'in kadınlara yönelik ayrımcılık içeren sözleri, kadına şiddetin gündemde olduğu şu günlerde eleştiri oklarının hedefi oldu.

Spor yorumcusu Banu Yelkovan, Twitter hesabından Melih Şendil'e tepki göstererek, "Futbol kadınların da oynadığı bir oyun, pembe erkeklerin de giyebileceği bir renk ve en inanılmazı, voleybol erkeklere de gayet yakışıyor. Hiç kendinizi kısıtlamayın. Hele bizi hiç" dedi.

Gazeteci Melis Alphan ise, "Kadınlar futbol oynamamalıymış, kadınlar futbola yakışmıyormuş. Ayrıca başkan olsa asla pembe forma yaptırmazmışmış. İyi ki şu hayatta başkan değil, HİÇ KİMSESİN. Kadın neyi yapar neyi yapamaz anlatıyor hadsiz" ifadelerini kullandı.

Spor yazarı Ali Murat Hamarat ise şunları söyledi: "Trump’a ayar veren Rapinoe’dan erkeklere ayar veren maratoncu kadınlara... Ne derseniz diyin, kadınlar her yerde olacak, istedikleri sporu da yapacak. Pembeye gelince, yayıncısı olduğunuz Şampiyonlar Ligi’nde dün sahne alanlardan Juventus’un da ilk rengiydi."

Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Basketbol Federasyonu başta olmak üzere Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray'dan yapılan açıklamalarda, Melih Şendil'in cinsiyetçi sözleri kınandı. O tepkilerden bazıları şöyle:

BEIN SPORTS ÖZÜR DİLEDİ

Süper Lig ve UEFA turnuvalarının yayıncısı Bein Sports, spiker Melih Şendil'in kadınların spordaki yeriyle ilgili yaptığı yorumları kınayan bir açıklama yaptı. Yayıncı kuruluştan yapılan açıklama şu şekilde:

"beIN SPORTS olarak, dün akşamki Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının hemen ardından yayınladığımız "Maç Sonu" programında, sunucu Melih Şendil'in yapmış olduğu yorumları kınıyoruz. Bu yorumlar son derece aşağılayıcı ve kesinlikle kabul edilemez nitelikteydi. Digiturk ve beIN, diğer birçok küresel girişimin yanı sıra beINSPIRED projesi aracılığıyla kadın sporcuları desteklemek ve tüm dünyada tanıtmak için yorulmadan çalışıyor. Dün geceki yorumlar şirketimizin savunduğu değerlerle hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için acilen her türlü önlemi aldığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla"

"NİYETİMİ AŞAN YORUMLAR NEDENİYLE ÖZÜR DİLERİM"

Ayrımcılık içeren ifadeleri nedeniyle sosyal medyada ve spor camiasından büyük tepki alan Melih Şendil, kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak özür diledi. Şendil, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Cinsiyet ayrımcılığına her zaman kati bir şekilde karşı çıkan beIN SPORTS ailesinin yani sıra, başta tüm kadınlardan ve izleyicilerimizden dün akşamki "Maç Sonu" programında yaptığım niyetimi aşan yorumlar nedeniyle kırgın olan saygın halkımızdan içtenlikle özür dilerim."

MELİH ŞENDİL KİMDİR?

1972 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Ankara 50. Yıl Lisesi'nden mezun olduktan sonra iktisat ve siyasal bilgiler öğrenimi gördü.

Melih Şendil, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni okurken, hocası olan TRT spikeri Rıfat Araz'ın tavsiyesi üzerine mesleğe adım attı.

Üniversite 3. sınıf öğrencisiyken TRT'nin açtığı spor spikerliği sınavına girdi ve başarılı olarak kadroya alındı. 90'lı yıllarda özel televizyonların yayın hayatına başlamasıyla TRT'den ayrılarak Kanal D'ye transfer oldu.

Ardından Show TV'de Televole adlı magazin programını sundu. Daha sonra Lig TV'ye geçen Melih Şendil, spor programı hazırlayıp sundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN