Melike Çelik kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Melike Çelik kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Edebiyat bölümünde okurken yazılı basında editörlük yapmayı hedefleyen Melik Çelik, üniversite öğrenciliği yıllarında tiyatroyla ilgilendi. Hem sahnede olmayı, hem de editörlük yapmayı arzulayan ünlü spiker, medya ve iletişim bölümünde eğitim almasının ardından 2013 yılında BJK TV ile spor medyasına adım attı. İşte, Melik Çelik biyografisi...

2020 yılında verdiği bir röportajda, spiker olma serüvenini anlatan Melike Çelik, "Türk dili ve edebiyatı öğrencisiyken açıkçası ilk hedefim editörlük ve basılı yayıncılıktı. Ama okul ile paralel olarak tiyatro ile ilgilendiğim üç yıl sonucunda sahneyi bırakamayacağımı fark ettim. Spikerlik ve sunuculuk da benim istediğim işin sahnesiydi. Kaydolduğum spikerlik kursunda bu işi yerinde daha iyi öğrenebileceğime karar verdim" diye konuştu.

Kadınların futbolun içinde yer almasına yönelik yapılan ataerkil yorumlar sorulan deneyimli spiker, "Futbolu kadınlar da oynuyor çok da güzel oynuyorlar. Hayatında hiç futbol oynamamış adamlar futbol yönetebiliyor, konuşabiliyor, maç anlatabiliyor. Biz kadınlar da pekala hepsini yaparız ki yapıyoruz da. Hatta daha da çok olmalıyız bu işin içinde. FIFA kokartlı kadın hakemlerimiz görev için hazırda bekliyor" dedi.

spiker-melike-celik.jpg

MELİKE ÇELİK HANGİ KANALDA?

2013 yılında BJK TV'de başladığı medya kariyerini Haber Global TV'de sürdüren Melike Çelik, Temmuz 2020'de A Spor'a transfer oldu. Deneyimli spiker, Haber Global'e veda etmesiyle ilgili olarak sosyal medya hesabından, "Spor bülteninin sonuna geldik...Haber Global bana kimler ve neler kazandırdı diye düşününce kapıdan çıkasım da gelmiyor hani... Kuruluşunda bulunmak ve dünyanın en güzel ekibiyle çalışmak harikaydı" paylaşımında bulundu.

A Spor'da 5 yıl boyunca Son Sayfa programının moderatörlüğünü yapan Mustafa Göksu'nun Konyaspor Medya İletişim Direktörü olmasının ardından bu göreve Melike Çelik getirildi. Spor medyasına veda eden Mustafa Göksu, Son Sayfası'nın yeni moderatörü Melik Çelik için, "Güler yüzünle enerjinle benden daha iyi yapacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

melike-celik-hangi-kanalda.jpg

MELİKE ÇELİK'İN HAYAT HİKAYESİ

10 Mayıs 1992 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Melike Çelik, ardından Anadolu Üniversitesi'nde Medya ve İletişim önlisans bölümünü okudu.

Sunuculuk kariyerine başlamadan önce Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde diksiyon, spikerlik ve sunuculuk eğitimleri alan Melike Çelik, üniversite yıllarından itibaren Star TV kanalında çalıştı ve 'Büyük Risk' isimli yarışmanın soru editörlüğü görevinde bulundu.

Üniversiteden itibaren özel derslerle birlikte çalışmaya başlayan Melike Çelik, ilk ekran deneyimini 2013 yılında Beşiktaş TV'de yaşadı. Burada editörlük, spikerlik ve sunuculuk yapan ünlü spiker, 5 yıl boyunca BJK TV'de önemli deneyimler elde etti.

BJK TV'nin ardından 2018 yılında Haber Global TV'ye geçen Melike Çelik, burada 2 yıl boyunca haber bültenlerini sundu.

A Spor'dan gelen transfer teklifini kabul eden başarılı spiker, Temmuz 2020'den itibaren öğle kuşağında sunuculuğa başladı. Eylül ayından itibarense Son Sayfa programının moderatörlüğünü üstlendi.

Melike Çelik, 2024 yılı itibarıyla A Spor bünyesinde çalışmaya devam ediyor.

melike-celik.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1992 doğumlu olan Melike Çelik, 2024 yılı itibarıyla 32 yaşındadır ve bekardır.

Beşiktaş taraftarıdır.

Melike Çelik 1.70 metre boyunda, 54 kilo ve boğa burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @melikecelikofficial ve Twitter'da @melikecelik__ kullanıcı adıyla yer almaktadır.

MELİKE ÇELİK'İN KARİYERİ

2013-2018 - BJK TV
2018-2020 - Haber Global
2020-2024 - A Spor

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN