Melikgazi'de görüntü kirliliği oluşturan duvar yazıları silinecek

Melikgazi'de görüntü kirliliği oluşturan duvar yazıları silinecek

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, şehrin muhtelif yerlerinde duvar yazısı olarak bilinin çevre ve görüntü kirliliği oluşturan yazıların silineceğini söyledi.

Kayseri'de öncelikle duvar yazısı olan alanların yerlerin tespit edildiğini bunun için ekip oluşturularak çalışmalara başlanıldığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Şehrin muhtelif alanlarında Bilinçsizce yapılan ve masumane dokunuş tabir edilecek bu yazılar, tarihi yapıya zarar veriyor. Çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında, üzerinde görsel kirliliğe de neden olan sıva ve boyaları temizleyeceğiz. Kumlama yöntemiyle duvar ve tarihi mekânların yüzey temizliği yapılacak. Bu yıl tamamlanacak olan çalışmayla özellikte tarihi mekân duvarlarındaki görsel kirliliği ortadan kaldıracağız" dedi.

Bu yazıların çevre estetiği açısından kötü bir görünüm oluşturduğunu ve vatandaşların bu konuda daha hassas davranması gerektiğine dikkat çeken, gençlerin tarihi yapıların üzerine yazı yazmamasını hatırlatan Başkan Palancıoğlu, çevreci ve çevre dostu bir belediye olduklarını bunu her çalışma ile gösterdiklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN