Meltem Taylan Aydın kimdir kaç yaşında ve nerelidir? Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atandı

Meltem Taylan Aydın kimdir kaç yaşında ve nerelidir? Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atandı

1973 yılında Ankara’da doğan Meltem Taylan Aydın, Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ekonomi bölümünde lisansüstü çalışmalarını tamamlayan ‘Meltem Taylan Aydın kimdir, kaç yaşındadır?’ soruları, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı’na atanmasının ardından daha bi merak edilir oldu.

Harvard Extension School’da İşletme yüksek lisans programına kabul edilen Meltem Taylan Aydın, Cumhurbaşkanı Danışmanlığı ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliği de yapıyordu. Öte yandan Halk Bankası’nda da Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilen Meltem Taylan Aydın’ın hayat hikayesi başarılarla dolu…

MELTEM TAYLAN AYDIN KİMDİR?

Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi olan Meltem Taylan Aydın, 1973 yılında Ankara’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Meltem Taylan Aydın, 2008’de Başbakanlık Müşavirliğine atandı.

Lisansüstü çalışmalarını ekonomi bölümünde gelişmekte olan ülkelerde makroekonomik performans analizi ve davranışsal ekonomi alanlarında yapan Meltem Taylan Aydın, 2014’te Harvard Üniversitesi Yükselen Liderler programına girdi. Meltem Taylan Aydın, Harvard Extension School’da İşletme yüksek lisans programını sürdürüyordu.

Hâlen Cumhurbaşkanı Danışmanı ve 16 Ekim 2018 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi görevini yürüten Meltem Taylan Aydın, 8 Haziran 2017’de Türkiye Halk Bankası AŞ’de Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilmişti.

CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞDANIŞMANLIĞI’NA ATANDI

Meltem Taylan Aydın, 5 Haziran 2020 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar’a göre Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atandı.

Belirtilen atamalar, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12'inci ve 13'üncü maddeleri kapsamında yapıldı.

Meltem Taylan Aydın'ın memleketi ya da hayatına dair pek bilgi bulunmuyor. Detaylar geldikçe yine KARAR.com'dan okuyabilirsiniz...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN