Mercedes Kadir'in ismi parka verilecek

Mercedes Kadir'in ismi parka verilecek

Malatya'nın sembol isimlerinden 36 yaşındaki Fatih Kaydı (Mercedes Kadir) solunum yetmezliği nedeniyle vefat etti. İsmi farka verilecek.

Malatya’da akli dengesi yerinde olmayan, araba zannettiği sopasıyla dolaştığı için halkın ‘Mercedes Kadir’ adını taktığı Fatih Kaydı, solunum yetmezliği nedeniyle dün Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede doktorların çabasına karşın vefat eden ‘Mercedes Kadir’in ölüm haberi, kentte üzüntüyle karşılandı.

Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları, kentte daha önce görev yapan mülki amirler olmak üzere Türkiye genelindeki çok sayıda kişi, sosyal medya hesabından “Mercedes Kadir’in” fotoğrafını paylaşarak baş sağlığı mesajı yayımladı.

BELEDİYE BAŞKANI: MALATYA’NIN GÜLEN YÜZLERİNDENDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise ‘Mercedes Kadir’in balmumundan heykelinin bulunduğu Kent Müzesi’ni ziyarete etti.

‘Mercedes Kadir’in Malatya’nın gülen yüzleri arasındaki önemli simalarından birisi olduğunu aktaran Gürkan, cenazesini yarın toprağa vereceklerini söyledi.

KORONA’DAN MI ÖLDÜ?

Gürkan, “Mercedes Kadir’in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından öldüğü iddialarına ilişkin, “Nefes darlığı problemiyle hastaneye kaldırıldığı, orada kalp yetmezliği nedeniyle vefat ettiği bize gelen bilgi. Biz, her nedenle vefat etmişse etmiş olsun Malatya renkli bir simasını kaybetmiştir. Malatya’nın başı sağ olsun. Malatya ile Türkiye de Mercedes Kadir’i sevdi. Türkiye’nin de başı sağ olsun” diye konuştu.

‘Mersedes Kadir’e, Trafik Müdürlüğü yetkililerince, “A’dan Z’ye” sınıflı, kullandığı araç ve cihazlar bölümünde üç metre sopa, ayna ve CD kayıtlı bir sürücü belgesi ile ‘odun sarısı’ renkli ‘Çıtaroen’ marka aracına (!) ruhsatname bile düzenlenmişti.

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ise son bir yıldır Mercedes Kadir’in her türlü ihtiyacıyla yakından ilgilendiğini anlatarak, “Kadir, Malatya’nın sembolüydü. Belediye başkanlarımız sağ olsunlar aradı Malatya’da güzel bir caddeye veya sokağa, özellikle kendi evinin bulunduğu sokağa ‘Mercedes Kadir’ ismini vereceklerini beyan etti. Kalan eşyalarını da temin ettikten sonra Kent Müzesi’nde sergileyeceğiz. Ayrıca Kadir KOAH hastalığından dolayı hastaneye kaldırıldı. Koronavirüs testinin ise negatif çıktığını biliyoruz” bilgisini verdi.

ADI ÇOCUK EĞİTİM PARKINA VERİLECEK

Bu arada Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugüne kadar aracıyla yollardayken tüm trafik kurallarına uyan, tüm sınıflarda sürücü ehliyeti olan Mercedes Kadir’in ismini Malatya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’na veriyoruz” ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN