Merkel korona tedbirlerini sertleştirdi: Düzlüğe çıkmak için şart

Merkel korona tedbirlerini sertleştirdi: Düzlüğe çıkmak için şart

Almanya'da Bakanlar Kurulu, Kovid-19 tedbirlerinin sertleştirilmesi ile ilgili yasa tasarısını onayladı. Vakaların arttığına dikkati çeken Merkel "Bu tedbirlerin tek hedefi var. Enfeksiyon sayılarının giderek arttığı, yoğun bakım servislerinin dolduğu ve her gün şaşırtıcı derecede yüksek korona ölümlerinin yaşandığı bu dönemden tüm ülkemizi düzlüğe çıkarmak" dedi.

Almanya'da Bakanlar Kurulu, korona tedbirlerinin sertleştirilmesini öngören Enfeksiyon Koruma Yasası'nda değişiklik yapılmasının kabul etti. Bakanlar Kurulu'nun ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel, basın toplantısı düzenlendi.

Merkel, haftalık 100 bin kişideki vaka sayısının 100'ü geçtiği durumda ülke genelinde aynı kuralların geçerli olacağını ve 'acil fren' uygulamasının yürürlüğe gireceğini kaydetti. Merkel, böylelikle eyaletlerde ve bölgelerdeki belirsizliklerin kalkacağını ifade etti.

"DURUM CİDDİ, RAKAMLARA DA YANSIDI"

Salgındaki durumun ciddiyetinin, Robert Koch Enstitüsünce açıklanan verilerden ve yoğun bakım yatak doluluk oranlarından görüldüğünü ifade eden Merkel, "Ben başından beri hep, tüm yoğun bakım yataklarının dolmasını beklersek geç kalmış olacağımızı söyledim.

Buna izin vermememiz lazım. Yoğun bakım doktorlarının yardım çağrılarını duymazlıktan gelemeyiz" diye konuştu.

"EYALET TOPLANTILARI YETERLİ OLMADI"

Merkel, salgındaki üçüncü dalgayı kırmak ve durdurmak için daha önce federal hükümet ve eyaletlerin birlikte yaptığı toplantıların yeteri olmadığını, salgınla mücadelenin daha kesin ve tutarlı olması gerektiğini vurguladı.

Enfeksiyon Koruma Yasası'nda yapılacak değişiklikle, özellikle haftalık 100 bin kişideki vaka sayısının 100'ü geçtiği bölgelerde sert kısıtlamaların geçerli olacağının bilincinde olduğunu belirten Merkel, buralarda temas kısıtlaması, mağazaların, kültür ve spor merkezlerinin kapatılması ile gece sokağa çıkma yasağının uygulamaya gireceğini söyledi.

"BU TEDBİRLERİN TEK HEDEFİ VAR"

Merkel, şöyle devam etti: "Bu tedbirlerin tek hedefi var. Enfeksiyon sayılarının giderek arttığı, yoğun bakım servislerinin dolduğu ve her gün şaşırtıcı derecede yüksek korona ölümlerinin yaşandığı bu dönemden tüm ülkemizi düzlüğe çıkarmak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN