Merkez Bankası ve BDDK, bankalarla toplandı

Merkez Bankası ve BDDK, bankalarla toplandı

Merkez Bankası, BDDK ve bankacılar, piyasada yaşanan olağanüstü dalgalanmaları görüşmek amacıyla bir araya geldi. Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben bugün bankacılar ile bir araya geldi. Görüşme saat 19:00'da başladı ve 22:00 sularında sona erdi.

Görüşmeye ilişkin detayla resmi açıklamanın yarın yapılması bekleniyor.

Tarafların koronavirüs sürecinde normalleşme adımı kapsamında bankalar ile piyasadan çekilecek likidite üzerine konuşulduğu tahmin ediliyor.

Bugün tarafların resmi gündemlerinde planlanan bir görüşme bulunmazken piyasada yaşanan olağanüstü dalgalanmalar görüşmenin planlanan tarihten önce yapılmasına neden oldu.

PARA KISITLANACAK DENMİŞTİ

Öte yandan Merkez Bankası akşam saatlerinde yaptığı duyuruda piyasaya pandeminin ilk döneminde olduğu kadar bol para verilmeyeceğinin sinyallerini vermişti.

Kredi musluklarının açılması enflasyonla mücadele konusunda bankanın elini zorlaştırırken Merkez son üç toplantıdır faiz indirmiyor. Goldman Sachs yıl sonuna kadar Türkiye’de politika faizinin yüzde 10 olmasını bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN