Mersin Büyükşehir'den tiyatro emekçilerine tam destek

Mersin Büyükşehir'den tiyatro emekçilerine tam destek

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sanata verdiği önem doğrultusunda Mersin’de birçok etkinliğe imza atan Büyükşehir Belediyesi, bunlara bir yenisini daha ekledi ve yerel tiyatro topluluklarına destek verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, pandemi dolayısıyla güç durumda kalan ve oyunlarını sergileyemeyen yerel tiyatro topluluklarına destek oluyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen tiyatro gösterilerinin ilki Tiyatro Kulis’in “Aşk-ı Analiz” adlı oyunu oldu.

SEÇER'İN ÖNCÜLÜĞÜNDE KÜLTÜR-SANATA TAM DESTEK 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sanata verdiği önem doğrultusunda Mersin’de birçok etkinliğe imza atan Büyükşehir Belediyesi, bunlara bir yenisini daha ekledi ve yerel tiyatro topluluklarına destek verdi.  Başkan Seçer, modern, çağdaş, sanat, kültür ve kardeşlik kenti Mersin’i yaratmak istediklerini belirterek, “Tiyatro çok önemli. Geçmişten bugüne, geleceğe insan yaşamını anlatan bir sanat dalı” diyerek, tiyatroya verdiği önemi her fırsatta dile getiriyor.

TİYATRO TOPLULUKLARI 13 FARKLI OYUN SAHNELEYECEK

Tiyatro Kulis’in “Aşk-ı Analiz” adlı oyununun gösterimine Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş ile Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Melih Kayadelen katıldı. “Sahnemizi paylaşıyor, perdeleri birlikte açıyoruz” sloganıyla yerel tiyatro topluluklarına destek amacıyla düzenlenen gösteriler, Koronavirüs önlemlerinin alındığı Polis Evi’nin karşısında yer alan Kültür Park içerisindeki Amfi Tiyatro’da 11 Ekim’e kadar her akşam saat 20.00’de başlayacak. Tiyatro toplulukları 13 farklı oyun sahneleyecek.

ÖZDÜLGER: 'SANAT UMUDUNU KAYBETMİŞ İNSANLARA UMUT VERİR'

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, yerel tiyatro topluluklarının ilk oyununa katılmanın ve güzel bir başlangıç yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Şehrimizde, her yerde sanat konu olsun, müzik olsun, tiyatro, heykel, resim olsun istiyoruz ve bunu sizlerle birlikte başaracağız. 13 tiyatro topluluğumuzun gösterilerini izleyeceğiz. Sanat umudunu kaybetmiş insanlara umut verir, yolunu kaybetmişlere yol gösterir, hayatı güzelleştirir. Onun için sanat her daim olmalı. Değerli tiyatro topluluklarımızla birlikte siz değerli sanatseverleri buluşturuyor olmak Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin haklı bir gururu” dedi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, tiyatronun önemine dikkat çekerek, “Tiyatroyu halkın ayağına götürmek gerekiyor. Bazen sokakta olmalı, bazen yaylada, bazen meydanda olmalı, halkın arasında olmalı, açık havada olmalı” dedi.

KAYADELEN: 'BU BİR İLKTİ AMA SON OLMAYACAK'

Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Melih Kayadelen, yerel yönetimlerin katkısıyla ve desteğiyle sanatın Mersin’in her köşesine ulaşacağını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ve bir ilk olan bu etkinliğe katkı sunan bir dernek olarak mutluluğumuz çok büyük. Bu bir ilkti ama son olmayacak. Hayat damarlarımızdan birinin ama en önemlisinin kopmaması için bu etkinliği başlatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e derneğim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

'SOSYALLEŞMEYE İHTİYACIMIZ OLDUĞU BİR DÖNEMDE ÇOK İYİ OLDU'

Ailecek tiyatro oyununu izlemeye gelen ve çok memnun kaldığını söyleyen Yasemin Durak, “Gerçekten çok güzel bir çalışma. Çok da özlemiştik, çok bunaldık sosyalleşmeye ihtiyacımız olduğu bir dönemde çok iyi oldu. Tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum” dedi. Durak, Başkan Vahap Seçer’in Mersin’de sosyal ve kültürel anlamda güzel çalışmalar yaptığını sözlerine ekledi.

'ÇOK GÜZEL NOKTALARA DEĞİNEN UFKU GENİŞ BİR OYUN'

Kızının da küçük yaşlardan beri tiyatroyla ilgilendiğini ve Mersin’de tiyatro ile iç içe olduklarını ifade eden izleyenlerden Nalan Coşar, “Aşk-ı Analizi daha önce de izlemiştim. Bu sefer kızımla birlikte geldik. Eğlenceli, çok güzel noktalara değinen bakış açısı çok geniş, ufku geniş bir oyun. Mutluyum, gururluyum. Bu konuda kendimi çok mutlu hissediyorum. Sanat olmazsa olmazımız” ifadelerine yer verdi.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN