(Özel) Afeti fırsata çevirdiler

(Özel) Afeti fırsata çevirdiler

Mersin’de dün öğleden sonra başlayan ve gece boyunca etkisini sürdüren fırtınanın denizden sahile sürüklediği ağaç parçaları, vatandaşların kışlık odunu oldu

Afeti fırsata çeviren vatandaşlar, Adnan Menderes Bulvarı sahiline yığılan odunları toplayarak yakmak için evlerine götürdü.Mersin’de akşam saatlerinde saatteki hızı 110 kilometreyi bulan fırtına, kenti olumsuz etkilerken, şiddetli poyraz ağaç parçaları, odunlar ve kargıları sahile taşıdı. Denizin taşmasıyla Kültür Park sahilini dolduran ağaç dalları ve odunları gören vatandaşlar, kamyonet, el arabası ve çuvallarla sahile gelerek, ailece odun topladılar.Özellikle Mersin’in kenar mahallelerinden sahile gelen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte odun toplarken, Fatih Mahallesinden gelen bir ailenin topladıkları odun parçalarını kamyonete yüklemeleri dikkat çekti. İHA’ya konuşan Halise Kaplan, kış aylarında yakmak üzere odun toplamaya geldiklerini söyledi. Eşi Adem Kaplan ise sahilden 1 ton odun topladıklarını, kış boyunca bu odunları yakarak ısınacaklarını belirtti.Mezitli sahilinde de vatandaşların el arabaları ve çuvallara topladıkları odunları yüklemeleri ilginç görüntüler oluşturdu.

MERSİN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN