Mersin’de sağanak yağış, heyelan ve su baskınlarına neden oldu

Mersin’de sağanak yağış, heyelan ve su baskınlarına neden oldu

Mersin’in Mut ilçesinde, sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, heyelan nedeniyle mahalle yolları kapandı, bahçeler de su baskınlarına maruz kaldı

İlçede etkili olan yağış ve yüksek kesimlerindeki karların erimesi sonucu Mut Kozlar yaylası yolu heyelan nedeniyle kapandı. Ayrıca Mut Çivi, Güme yolu sel nedeniyle kapandı. Sertavul Yaylası, Çivi ve Güme mahallelerinde derelerin taşması sonucu bahçeler sular altında kaldı.Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker yaptığı açıklamada, “Aşırı sağanak yağış ve yüksek kesimlerdeki karların erimesiyle dereler taştı. Mut Kozlar yaylası yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Mut Çivi, Güme Mahalle yolu ise sel nedeniyle ulaşıma kapandı. Yüksek kesimdeki Mahalle yolları zarar görürken bahçeler ise sular altında kaldı. Yayla Mahallelerinde ise bazı evlerin ve iş yerlerinin çatıları zarar gördü” dedi.Başkan Şeker, havaların düzelmesiyle birlikte yolların açılması için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

MERSİN/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN