Mersin'de bisiklet tutkunları daha rahat sürüşün tadını çıkarıyor

Mersin'de bisiklet tutkunları daha rahat sürüşün tadını çıkarıyor

Mersin’i kaliteli ve modern altyapı ağlarıyla donatmaya devam eden MESKİ, vatandaşların ihtiyaçlarını ve konforunu göz önüne alarak üstyapı hizmetlerine de el atıyor. Eskiyen beton muayene bacası kapağı ile yağmursuyu ızgara taşları bu kapsamda yenileniyor. Bu yolları kullanan vatandaşlar daha rahat ve konforlu seyahatin tadını çıkarırken, bisiklet tutkunları da daha keyifli pedal çevirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli’de yağmursuyu şebeke ve ızgara giderlerini temizleme, yenileme, bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Eskiyen beton muayene bacası kapağı ile yağmursuyu ızgara taşlarının yenilenmesiyle vatandaşlar daha rahat ve konforlu seyahatin tadını çıkarıyor. Bisiklet tutkunları da bu sayede daha rahat biçimde pedal çevirebiliyor. Tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar da mazgala takılma sıkıntısı olmadan güvenli bir şekilde yolu geçiyor.

MESKİ Merkez İşletmeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından bulvar, cadde ve sokaklarda bulunan beton muayene bacası kapağı ile yağmursuyu ızgara taşları sfero malzeme ile değiştirilerek, yol kotuna getiriliyor. Yıl boyunca devam edecek çalışmalarda ilk olarak bulvarlar ve caddeler, daha sonra ise sokaklar yapılıyor. Çalışmaların yapıldığı bölgelerde daha önce bu taşlara takılan otomobil, motosiklet ve bisiklet gibi ulaşım araçlarını kullanan vatandaşlar artık daha konforlu seyahat ediyor.

'GÜVENLE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ'

Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı Ahmet Salih Özenir, önceki mazgalların aralıklarının çok geniş ve yolun doğrultusunda olduğunu, bu nedenle zorlandıklarını belirterek, bu durumun tüm Mersinli bisikletlilere zarar verdiğini söyledi. Özenir, “Akrobasi yapmak zorunda kalıyorduk. Kimi arkadaşlarımız düştü, yaralandı. Bunlar hiç istediğimiz durumlar değildi. Mazgallarımız değişmeye başladığından beri mazgal olan bölgelerden güvenle geçiyoruz. Önceki mazgalların olduğu yerler çukurdu. Hem mazgalların arasındaki boşluklardan hem de çukurdan kaçmak zorunda kalıyorduk. Dolayısıyla bu durum bize çok büyük bir sıkıntı yaşatıyordu. Şimdi doğrultumuzu değiştirmeden dümdüz ve güvenle yolumuza devam edebiliyoruz” dedi.

'MERSİN BİSİKLETLİLERİ ADINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

Özenir, Mersin’in coğrafyası, iklimi ve sosyal yapısı olarak bisiklet kullanımına en uygun şehirlerden birisi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Mersin bisikletle çok eski zamanlarda tanışmış bir şehirdir. Ama fiziki koşulların uygun olmaması sebebiyle bisiklet kullanımı günbegün azalmış ve unutulma noktasına gelmiştir. Sağ olsun Mersin Büyükşehir Belediyemiz ve MESKİ Genel Müdürlüğümüz, bizim girişimlerimiz sonucunda önceliklerimizi ve sıkıntılarımızı anladı, bize hak verdi. Bizlerin düşmeyeceği şekilde, çapraz yerleştirilmiş, modern şekildeki mazgalları ve rögar kapaklarını kullanmaya başladı. Bunları asfalt düzeyine getirdi. Bundan dolayı çok mutluyuz. Sağlıklı, çevreci ve ekonomik ulaşımı tercih eden Mersin bisikletlileri adına çok teşekkür ediyoruz.”

'BELEDİYENİN SAYESİNDE ŞEHİR İÇİNDE GEZME ZEVKİ FAZLALAŞTI'

Dernek üyelerinden 78 yaşındaki Abdullah Altan, uzun yıllar bisiklet kullandığını, daha önce mazgallar nedeniyle düştüğünü belirterek, “Büyükşehir Belediyesi bunları değiştirerek, daha rahat geçmemizi sağladı ve bu sayede bisikletlilerin hevesini de artırdı. Bisiklete hevesli olmayan insanlar bile zamanla bisiklet alarak gruplaştılar. Belediyenin sayesinde şehir içinde gezme zevki daha da fazlalaştı. Bu yönden Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bunu her bölgede de aynı şekilde devam ettirir. Halka da bisiklet gezisini, bisikleti sevdirir” diye konuştu.

'ÇOK GÜZEL MAZGALLAR YAPILDI'

Dernek üyesi Burçin Kudretoğlu, işine sürekli bisikletle gittiğini, ulaşımının yüzde 70’ini bisikletle sağladığını vurgulayarak, “Daha önceden mazgallarda takılıp düşebiliyorduk. MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu düzenlemelerle beraber çok güzel mazgallar yapıldı. Artık bütün kadın sürücülerimiz rahatça yollarda gezebilirler ” dedi.

'ENGELLİ VE BİSİKLETLİ VATANDAŞLARIMIZ GÜVENLE SEYAHAT EDEBİLECEKLER'

MESKİ Merkez İşletmeler Dairesi Başkanlığı Kanalizasyon Şube Müdürü olarak görev yapan Cem Çubukçu, “Mersin’deki cadde ve sokakları elimizden geldiğince sfero ızgaralara çeviriyoruz. Değiştirme amacı da şu; taş ızgaraların arası açık olduğu için hem engelli vatandaşların hem de bisikletli vatandaşların tekerlekleri sık sık araya girmektedir. Bu yüzden de kazaya sebep olmaktadır. Sfero kapağa çevirdikten sonra engelli ve bisikletli vatandaşlarımız sfero kapak üzerinde güvenle seyahat edebilecekler” ifadelerini kullandı.

Tekerlekli sandalye kullanan 8 yaşındaki Deniz Baran, daha önce tekerleklerinin sürekli ızgara aralarına sıkıştığını ve burada sık sık düşme tehlikesi geçirdiğini belirterek, taş ızgaranın değişmesinden dolayı yaşadığı sevinci, “Artık buradan rahatlıkla geçebiliyorum. MESKİ’ye teşekkür ederim. Vahap Amcaya yolu yaptırdığı için teşekkür ederim” sözleriyle dile getirdi.

'DAHA DÜZGÜN VE DAHA RAHAT BİSİKLET SÜREBİLİYORUZ'

Tolga Öztürk, ailesiyle birlikte bisikletli yaşama gönül verdiklerini belirterek, “Her mevsim bisiklet sürmeye uygun zeminlerimiz var. Özellikle sahil kesiminde yeni yapılan bisiklet yollarıyla, bisikletli yaşam daha da güzelleşiyor. Geçmiş dönemlerde bazı mazgal sıkıntılarımız vardı. MESKİ ve Belediyemiz eskileri yenileriyle değiştirdiler. Daha düzgün ve daha rahat bisiklet sürebiliyoruz” diye konuştu.

'ÇOCUKLARIMIZLA BERABER ÇOK DAHA RAHAT VE GÜVENLİ SÜRÜŞ SAĞLIYORUZ'

Armağan Öztürk, çocukların sosyalleşmesi ve sporlu yaşama adım atması için bisiklet sporuna gönül verdiklerini vurgulayarak, “2 oğlum da arkada bisiklet koltuğunda büyüdü. Bisiklet yollarının yenilenmesi ve gelişmesiyle çocuklarımızla beraber çok daha rahat ve güvenli sürüş sağlıyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN