MESKİ, Eskişehir Mahallesi'nin bulanık su sorununu çözüme kavuşturdu

MESKİ, Eskişehir Mahallesi'nin bulanık su sorununu çözüme kavuşturdu

Vatandaşlara kesintisiz içmesuyu sağlama hizmetlerini aralıksız sürdüren MESKİ, Tarsus İlçesi Eskişehir Mahallesi sakinlerinin yaşadığı içmesuyu sorununu kısa sürede çözüme kavuşturdu. Çalışmaların tamamlanmasıyla mahalle sakinleri daha temiz ve içilebilir suya kavuşmanın sevincini yaşadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Tarsus İlçesi Eskişehir Mahallesi’nde başladığı içmesuyu çalışmalarını tamamladı. Yapılan çalışma ile mahalle sakinleri içilebilir suya kavuştu.

Tarsus İlçesi’ne bağlı Eskişehir Mahallesi’nin içmesuyu, bölgedeki sondaj kuyusundan besleniyordu. MESKİ tarafından yapılan kontroller sırasında suyun kullanılamaz düzeyde olduğu raporlandı. Bu çerçevede çalışma başlatan MESKİ, Boğazpınar bölgesi Defnepınar kaynağından beslenen Kurbanlı Mahallesi içmesuyu deposundan Eskişehir Mahallesi’nin şebeke hattına 2 bin 100 metre 63’lük 16 atü ana isale hattı çekti. Çalışmaların tamamlanmasıyla Eskişehir Mahallesi’nin içmesuyu sorununa son verildi.

MAHALLE SAKİNLERİ DAHA TEMİZ İÇMESUYUNA KAVUŞMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYOR

Eskişehir Mahalle Muhtarı Bayram Bölükbaş, “Daha önceleri suyumuzda çok bulanıklık vardı. Yemekte dahi kullanılamıyordu. Sağ olsun Vahap Başkanımız ve müdürlerimizle görüştük. Görüşmelerimiz sonucunda hat sonlarına vanalar kondu. Arada bir vanaları temizliyorduk ama yine de yeterli olmuyordu. Daha sonra 18 köyün bağlı olduğu suya köyümüzü de bağladılar. Şu an bir sıkıntımız yok. Yemekte, çayda suyumuzu kullanıyoruz. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, müdürlerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum” diye konuştu. 

Yusuf Bölükbaş, “Suyumuz çok bulanıktı. İçilmiyordu. Vahap Seçer Başkanımız’ın sayesinde suyumuz geldi. Çok güzel oldu. Köyümüz hep memnun” dedi.

Mahalle sakini Elif Çelik, daha önce artezyenden su kullandıklarını belirterek, “Yosun kokuyordu. Çamurlu geliyordu. İçilmiyordu. Kimse düzgün duş alamıyordu, bulaşık yıkayamıyordu. Şimdi sudan çok memnunuz. Bu suyu getirdiği için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ederiz” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN