81 ilin tamamında etkili olacak! Kar bu gece geri dönüyor

81 ilin tamamında etkili olacak! Kar bu gece geri dönüyor

Meteoroloji'nin hava durumu raporuna göre; bugün akşam saatlerinden sonra Türkiye'de yağışlı hava etkili olacak. Trakya üzerinden gelecek olan yağışlar; İstanbul dahil Marmara Bölgesi'nin tamamında etkili olurken hava sıcaklıkları da düşüşe geçecek, iç ve yüksek kesimlerde kar geri dönecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklamaya göre; 81 ilde yağış bekleniyor. Geçen hafta yurdun birçok şehirde bahar havası kendini hissettirdi. Ancak bu gece mevsim yine kışa dönecek. Hava sıcaklıkları düşecek ve yağışlı hava yurdun tamamını etkisi altına alacak.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

BU GÜN ÖĞLE SAATLERİNDEN SONRA HAVA DÖNECEK

Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ise İç Ege ve Eskişehir çevrelerinin, akşam ve gece saatlerinde Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Karadeniz'in batı kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Giresun, Gümüşhane, Bayburt çevreleri yağışlı geçecek.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Kayseri, Sivas, Gümüşhane, Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenmektedir.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU'DA ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

hava-durumu1-002.jpg

hava-durumu2-003.jpg

hava-durumu3-002.jpghava-durumu4-003.jpghava-durumu5-001.jpg

SICAKLIKLAR ARTIYOR

Sıcaklıkların bugün 2 ila 4 derece artması bekleniyor.

Rüzgarın, genellikle güney ve güneydoğudan, ülkenin kuzey kesimlerinde doğu ve kuzeydoğudan hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

meteoroloji.jpg

SURİYE VE IRAK'TAN GELECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa ve Mardin'in güney kesimlerinde bugün Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımı beklendiğini, çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Şanlıurfa ve Mardin'in güney kesimlerinde Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek hava kalitesi ve görüş mesafesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

hava-durumu1.jpghava-durumu2.jpghava-durumu3.jpghava-durumu4.jpghava-durumu1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN