Meteorolojiden turuncu alarm! Sağanak fena vuracak

Meteorolojiden turuncu alarm! Sağanak fena vuracak

Meteoroloji tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre, özellikle bu hafta sonu Türkiye'nin doğusu çok kuvvetli ve şiddetli yağışların etkisi altında olacak. 'Turuncu' kategoride yer alan uyarıda, vatandaşların sel, heyelan ve ani yıldırım düşmelerine karşı dikkatli olmaları istendi. İşte 5 günlük hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün Trabzon’un doğu ilçeleri ile Beşikdüzü, Tonya, Şalpazarı ve Vakfıkebir çevreleri, Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi, Artvin’in kuzey ilçeleri ve Rize çevrelerinde Giresun'un doğusunda, pazar günü Rize ve Artvin çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli yağış bekleniyor.

SEL, HEYELAN VE YILDIRIM DÜŞMELERİNE DİKKAT

Meteoroloji, bölgede yaşayan vatandaşları, sel, heyelan, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Trabzon'un doğu ilçeleri ile Beşikdüzü, Tonya, Şalpazarı ve Vakfıkebir çevreleri, Giresun'un doğusu, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi, Artvin'in kuzey ilçeleri ve Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağış bekleniyor.

'TURUNCU' KATEGORİDE UYARI

Uyarı, meteorolojik hadiselerde vatandaşları uyarmak amacıyla başlatılan 'renk kodu sistemi' kapsamında 'turuncu' kategoride yer aldı.

Hava durumunun tehlikeli olduğu turuncu kategoride, tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülüyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel. Vatandaşların çok tedbirli olması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminleri takip etmesi gerekiyor.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN