Meteorolojinin son tahminleri: Yağışlar sürecek mi?

Meteorolojinin son tahminleri: Yağışlar sürecek mi?

Baharın ortasında adeta kışı yaşarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerini paylaştı. Peki havalar ne zaman ısınacak? Yağışlar devam edecek mi? İşte yanıtları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya dair tahminlerini paylaştı. Tahmin haritasına göre hava sıcaklıkları yükselişe geçecek olsa da yağışlar devam edecek. İşte Meteorolojinin 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri ve yapılan tüm uyarıların detayları...

Türkiye baharın ortasında kıştan kalma günler yaşıyor, bugün İç Anadolu Bölgesi’nin birçok noktasında kar kendini gösterecek, yarın da devam edecek olan kar yağışlarının ardından hava sıcaklıkları yükselişe geçecek.

Hafta ortasında ise hava sıcaklıkları mevsim normallerine yaklaşacak ancak yağışlar bitmeyecek, Türkiye’nin batısında sağanak yağışlar etkili olacak.

hava-durumu-meteoroloji.jpg

YAĞIŞLAR SÜRECEK Mİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusunda sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Batı Karadeniz bölge geneli ile Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

hava-durumu1.jpghava-durumu2.jpghava-durumu3.jpghava-durumu4.jpghava-durumu5.jpg

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 5

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 13

İzmir: Parçalı bulutlu 17

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 16

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 18

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 13

ok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı 15

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN