Michael Bloomberg, ABD başkanlık seçimlerinden çekildi

Michael Bloomberg, ABD başkanlık seçimlerinden çekildi

ABD'de yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den aday adayı olan eski New York Belediye Başkanı ve milyarder iş adamı Michael Bloomberg, Joe Biden'a desteğini açıklayarak yarıştan çekildi.

Kasım ayında yapılacak olan ABD Başkanlık seçimleri öncesi yeni bir gelişme yaşandı. Demokrat aday adaylarından eski New York Belediye Başkanı ve milyarder iş adamı Michael Bloomberg, başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı.

BIDEN'A DESTEK VERECEK

ABD başkanlık seçimi kampanyasını sonlandırdığını sosyal medya hesabı üzerinden açıklayan Bloomberg, Joe Biden’a destek vereceğini açıkladı.

Reuters’te yer alan habere göre, Bloomberg, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"TRUMP'I YENMEK İÇİN ÇEKİLİYORUM"

“3 ay önce Donald Trump’ı yenmek için başkanlık yarışına katıldım. Bugün yine aynı nedenle yarıştan çekiliyorum. Trump’ı yenmek, en iyi adayın arkasında birleşmekle başlar ve bu kişi de arkadaşım harika bir Amerikalı olan Joe Biden.”

ABD’nin 14 eyaletinde yapılan ön seçimde, 8 eyalette 77 yaşındaki Joe Biden öne çıkmış, Bernie Sanders ise 3 eyaleti önde tamamlamıştı. Bloomberg ise sadece Amerikan Samoası’nda başarılı olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN