Miçotakis'ten NATO'ya Türkiye sitemi: Tarafsız kalmaları adil değil

Miçotakis'ten NATO'ya Türkiye sitemi: Tarafsız kalmaları adil değil

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye üzerinden NATO'ya sitem etti, 'Sanırım NATO yönetimi, tarafsız tutumun, yani 'sorun iki NATO üyesiyle ilgili ve müdahale etmeyeceğiz' şeklindeki tutumun benim tarafımdan artık kabul görmeyeceğini net şekilde anlıyordur' dedi. Miçotakis, NATO'nun sergilediği tutumun Yunanistan açısından hiç adil olmadığını da söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Miçotakis, Harvard Üniversitesi Profesörü ve Aspen Strategy Group İcra Direktörü Nicholas Burns koordinatörlüğündeki güvenlik konulu çevrimiçi forumda soruları cevapladı.

"NATO EŞİT MESAFEDE DURMALI"

NATO'nun Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunlara ilişkin tutumunu değerlendiren Miçotakis "Sanırım NATO yönetimi, tarafsız tutumun, yani 'sorun iki NATO üyesiyle ilgili ve müdahale etmeyeceğiz' şeklindeki tutumun benim tarafımdan artık kabul görmeyeceğini net şekilde anlıyordur.

Bunu NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e de söyledim. NATO'ya katkı sağlıyoruz ve müttefikiz. Başka bir NATO ülkesinin çıkarlarımızı tehdit ettiğini hissettiğimizde, NATO eşit mesafede durma ve içişlerine müdahale etmeme tutumunda olmamalı" dedi. Miçotakis, NATO'nun sergilediği tutumun Yunanistan açısından hiç adil olmadığının altını çizdi.

NE OLMUŞTU?

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun Türkiye ile Yunanistan arasındaki ihtilaflarda herhangi bir tarafı desteklemeyeceğini ve iki ülkenin ihtilafları kendi aralarında çözmeleri için tarafsız kalacağını söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN