Milli Dayanışma Kampanyası banka hesap numaraları nedir?

Milli Dayanışma Kampanyası banka hesap numaraları nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, corona virüsü (koronavirüs) salgınına karşı alınan önlemler neticesinde işini kaybeden çalışanlar için ve mağdurşyet yaşayan küçük ve orta ölçekteki işyerleri için maddi destek sağlayacak Milli Dayanışma Kampanyası'nın detaylarını açıkladı. Özellikle iş insanlarının ve maddi durumu iyi vatandaşların bağışlarının beklendiği kampanyayla ilgili, Milli Dayanışma Kampanyası banka hesap numaraları nedir?, Milli Dayanışma Kampanyası bağış nasıl yapılır?, Milli Dayanışma Kampanyası nereden başvurulur? sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte detaylar...

Corona virüsü (koronavirüs) salgını tehlikesi nedeniyle insanların topluca bulunduğu kafe, restoran, sinema, tiyatro, alışveriş merkezleri gibi birçok firma geçici süre kapatıldı. Gönüllü karantina uygulayan milyonlarca vatandaş, evlerinden çıkmadığı için küçük ve orta ölçekteki işletmeler de iş olmadığı için faaliyetlerine ara verdi. Bazı işverenler bu süreçte çalışanlarına ücretsiz izin verirken bazı işverenler de işçilerin iş akitlerini feshetmek durumunda kaldı. Devlet, koronavirüs tedbirleri nedeniyle batmanın eşiğine gelen kobilere ve geçim sıkıntısı yaşayan çalışanlara çeşitli ekonomik destek paketleri açıkladı. Son gelişmelerin değerlendirildiği kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş insanlarının ve maddi durumu iyi vatandaşların, mağdur işveren ve çalışanlara ulaşmalarını sağlayacak Milli Dayanışma Kampanyası'nı duyurdu. İlk bağışı kendisi yapan Erdoğan, Milli Dayanışma Kampanyası'nın detaylarını da kamuoyuyla paylaştı. Peki, "Milli Dayanışma Kampanyası banka hesap numaraları nedir?", "Milli Dayanışma Kampanyası bağış nasıl yapılır?", "Milli Dayanışma Kampanyası nereden başvurulur?" Detayları KARAR.com okurları için derledik...

MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI NASIL BAĞIŞ YAPILIR?

Milli Dayanışma Kampanyası'na para yardımında bulunmak isteyen vatandaşlar, ilan edilen banka hesap numaraları aracılığıyla koronavirüs salgını riski nedeniyle faaliyetlerine ara veren işyerlerinden dolayı işsiz kalan veya ücretsiz izne ayrılmak zorunda bırakılarak maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlara destekte bulunabilir. Banka hesap numaralarının yanı sıra SMS ile de kampanyaya katkı sağlanabilir.

MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI BANKA HESAP NUMARALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 aylık maaşını bağışlamasının yanı sıra birçok bakan ve milletvekillerinin de maaşlarını bağışlayrak katkıda bulunduğu Milli Dayanışma Kampanyası'na aşağıdaki banka hesap numaralarını kullanarak para yatırabilirsiniz.

* Ziraat Bankası
Ankara Kamu Kurumsal Şubesi-1745
IBAN
TR 650001001745032156205021

* Ziraat Katılım
Ankara Kurumsal Şubesi
IBAN
TR 220020900000143597000045

* Vakıfbank
T.A.O. Kolej Şubesi
IBAN
TR 550001500158007310201804

* Vakıf Katılım
Ankara Kurumsal Şubesi
IBAN
TR 450021000000034994700001

* Halkbank
Bakanlıklar Şubesi
IBAN
TR 340001200940800005000230

MİLLİ DAYANIŞMA SMS NUMARASI

Ölümcül koronavirüs salgını tehlikesi nedeniyle çalışamaz duruma gelen işyerlerinden dolayı geçim sıkıntısı yaşayan işçi ve kobilere destek olmak amacıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na SMS göndererek de katılmak mümkün. Bunun için operatör farketmeksizin KORONA yazıp 8119'a SMS göndererek 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.

MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI NEDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında başlattıkları 'Milli Dayanışma Kampanyası'nı resmen duyurdu. Milli Dayanışma Kampanyası ile; yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlara ilave destek sağlanması amaçlanıyor. Özellikle iş insanları ve maddi durumu iyi olan vatandaşların bağışlarını, koronavirüs salgını tehlikesi sürecinde işsiz kalan veya ücretsiz izin verilerek geçim sıkıntısı yaşayan çalışanlarla buluşturmayı hedefleyen Milli Dayanışma Kampanyası'na ilk destek Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. 7 aylık maaşını yardım kampanyasına bağışlayan Erdoğan, imkanı olanları kampanyaya bağışta bulunmaya davet etti.

ERDOĞAN, MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASINI BAŞLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemiyle yapılan kabine toplantısı sonrasında yaptığı konuşmasında 'Milli Dayanışma Kampanyası'nı başlattıklarını açıkladı.

Erdoğan kampanyayı şu açıklamayla duyurdu:

* Devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz. 'Biz bize yeteriz Türkiyem' diyerek başlattığımız bu kampanya için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, şu anda bilgileri ekranda gözüken bir yardım hesabı açıldı. Ayrıca, yine ekranda gözüken kısa mesaj numaraları üzerinden de bağış yapılabilecek.

* Kampanyayı, şahsım olarak, yedi aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum. Biraz önceki toplantımızda bakan arkadaşlarımız da, aynı şekilde bu ayki maaşlarını kampanyaya bağışlama kararı aldılar. Tabii bazı bakanlarımız çok daha yüksek bağış rakamları da ifade ettiler. Toplamda bakanlarımız ve kabineye eşlik eden arkadaşlarımız 5 milyon 200 bin liralık bağışta bulunmuş oldular.

* Meclis’teki tüm milletvekillerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Tabii en büyük katkıyı da iş adamlarımızdan, hayırseverlerimizden bekliyoruz. Zekâtlarını Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşlarımız da bu kampanyaya katılarak, hayır yarışında yerlerini alabilirler.

* Amacımız, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır.

* Bu tür durumlarda sağlık kuruluşları salgın merkezi haline dönüşebiliyor. Bunun için vatandaşlarımızın, gerçekten acil olmayan durumlar dışında hastaneye gitmemelerini hassaten rica ediyorum.

* Ülkemiz, tüm temel gıda maddelerini kendisi ürettiği için, hem stoklarımız, hem de tedarik zincirlerimizin işleyişi, ihtiyacımızı karşılayacak düzeydedir.

* Halihazırda ülke genelinde köy ve mahalle statüsündeki 39 yerleşim birimimiz karantina altındadır. Benzer örneklerin yaygınlaşmasının önüne geçmenin tek yolu, her birimizin kendi karantinasını kendi uygulamasıdır.

CORONA VİRÜSÜ SON DURUM DÜNYADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Koronavirüs nedeniyle 30 Mart 2020 saat 18.00 itibariyle dünya genelinde 35 bin 114 kişi hayatını kaybetti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ONLINE CORONA VİRÜSÜ TESTİ

Sağlık Bakanlığı'nın online koronavirüs kontrol testi hizmete girdi. Buraya tıklayarak, birkaç dakikada koronavirüs kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

CORONA VİRÜSÜNÜ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ 6 HARİTA

Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz online haritalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ 9 YIL ÖNCE BEYAZ PERDEDE

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını binlerce insanın ölümüne neden olurken 2011 yapımı Salgın filminin yaşananlara benzerlik göstermesi soru işaretlerine neden oldu. Hollywood'un ünlü isimlerinin rol aldığı 2011 yapımı Salgın (Contagion) filminin detayları için buraya tıklayın.

EVDE İZLENECEK EN İYİ YABANCI FİLM ÖNERİLERİ

Günlerdir evlerinde çıkmayan vatandaşlar, izlemek için fırsat kolladığı dizi ve filmleri birer birer tüketti. Şimdi vatandaşlar, evde izlenecek en güzel filmler, en iyi film önerileri, kaliteli film önerileri arıyor. KARAR.com'un okurları için derlediği yabancı filmler için buraya tıklayın.

EVDE VERİMLİ VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 ONLINE AKTİVİTE

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde internetten gerek ziyaret edebileceğiniz, gerekse faydalı eğitimler alabileceğiniz online aktvitelerden bazılarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ONLINE TOPLANTI UYGULAMALARI SAYESİNDE İŞLER AKSAMIYOR

Ölümcül koronvirüs salgını nedeniyle ülkemizde eğitime ara verildi. Bazı şirketler de ofislerini kapatarak evden mesai çalışma sistemine geçti. Dışarı çıkmanın tehlikeli olacağı şu günlerde on binlerce öğrenci evlerinde internette eğitim almaya devam ederken, çalışanlar ise online olarak toplantı ve iş faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Hem uzaktan eğitim için, hem de online toplantılar için kullanılan mobil uygulamalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜNDEN KORUNMAK İÇİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİCİ ÇAY TARİFİ

Çin'den yayılarak tüm dünyayı saran koronavirüs, ülkemizde de etkisini artırıyor. Bu süreçte güçlü bir bağışıklık sistemi ile hem çevrenizi hem de kendinizi korumanız çok önemli... Uzman diyetisyeniniz Zeynep Taşbaşı Deviren, koronavirüsten korunmanız için bağışıklık sisteminizi güçlendirecek çay tarifini Karar TV'de anlatıyor... İzlemek için buraya tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN