Milli Eğitim Bakanı Avcı: Şubat'ta 30 bin öğretmen atamayı planlıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Avcı: Şubat'ta 30 bin öğretmen atamayı planlıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şubat'ta atanacak 10 bin öğretmene ek olarak 20 bin kadro daha istediklerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, NTV televizyonunda katıldığı canlı yayında, öğretmen atamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 10 bin öğretmen atamasına ek 20 bin ek kadro için talepte bulunduklarını belirten Avcı, şunları söyledi:

300 bini aşkın öğretmen atanmayı bekliyor. Önümüzdeki ilk atama şubat ayında olacak ve bu yıl Meclis'ten alınan izin gereği 10 bin öğretmen ataması cepte. Peki 2016 yılı için kaç yeni kadro talep edilecek ve ne kadarı şubatta kullanılacak?

Maliye bakanı bütün kamu için öngörülen kadro sayısını 78 bin küsür diye açıkladı. İlgili arkadaşlarımzı biliyor ama kadro tahsisleri bütçe kanunuyla öngörülür. Şubat için 10 bin kadro var. Yeterli bulmuyoruz mümkün olursa 20 bin daha koymayı öngörüyoruz.

Maliye bakanı bütün kamu için öngörülen kadro sayısını 78 bin küsür diye açıkladı. İlgili arkadaşlarımzı biliyor ama kadro tahsisleri bütçe kanunuyla öngörülür. Şubat için 10 bin kadro var. Yeterli bulmuyoruz mümkün olursa 20 bin daha koymayı öngörüyoruz. Şubatta 20 bin öğretmen ataması daha istiyoruz.

Ağustos ayında yapılan atamada 37 bin öğretmenin yüzde 70'i Doğu ve Güneydoğu'da görevlendirildi. Biz de atama gününde terör olaylarının yaşandığı bölgelere atanan bazı öğretmenlerin gözyaşlarına şahit olmuştuk. Nasıl geri dönüşler alıyorsunuz bölgeden?

Çoğu sevinç gözyaşlarıydı. Bir kısmı göreve başlayamadı, ailevi mazereti sağlık sorunu askerlik sorunu gibi olanlar vardı. Hepsine başarılar diliyorum. 

Şubatta ataması yapılacak öğretmenler için 4 aylık bir eğitim planladığınızı duyurdunuz. Bu eğitim neleri kapsayacak?

Ağustosta atamaları yapıyorduk eylülde başlatıyorduk. Eylül 15'te gençler okullarına gönderiliyor bu sefer öyle yapmayacağız. En ufak bir değişiklik yaptığımız zaman belli bir medya grubundan hemen eğitim yine altüst oldu her şey silbaştan... Hayır bunlar iyileştirmelerdir. Şubatta atayacağız 1 mart itibariyle maaş almaya başlayacaklar. Biz yeni öğretmenlerimizi hemen atandıkları illere göndermeyeceğiz. Her biri bir danışman öğretmene zimmetlenecek. Her öğretmen adayımızın danışman öğretmeni olacak. Ya bulunduğu ya atandığı yerde bu süreci tamamlayabilir. Siz matematik öğretmenisiniz ama Türkçe dersini de izleyeceksiniz. Yeni öğretmenler tecrübeli öğretmenleri sınıfta izleyecek. Öğretmenler odasında da oturacaksınız. İl milli eğitim müdürünün yayında bir gün geçireceksiniz. Mevzuat nasıl iş üzerinde görecek. Velilerle toplantılara katılacak. 4 ay boyunca hizmet için eğitimden yoğun bir şekilde geçmiş olacak.

Dershanelerin kapatılması dönüştürülmesi çok uzun süre tartışıldı ve artık yeni bir süreç başladı. Özel okula dönüşümler tamamlandı. 

Daha önce dershane statüsünde çalışan kurumlar özel öğretim kanunu gereğince temel liseye ya bir ilkokula dönüştüler. Büyük bir kısmı okula dönüştü. Okullarda ücretsiz takviye kursları açtık.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN