Milli Savunma Bakanı Akar: Yunanistan'la olan sorunu diyalogla çözmek istiyoruz

Milli Savunma Bakanı Akar: Yunanistan'la olan sorunu diyalogla çözmek istiyoruz

Yunanistan'la Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimle ilgili konuşan Milli Savunma Bakanı Akar, "Sorunu diyalogla çözmek istiyoruz" dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile yaşadığı sorunu diyalogla çözmek istiyor. Sahada ve masada uluslararası hukuk ve iyi komşuluktan yanayız" açıklamasında bulundu.

Reuters’a konuşan Akar, Ankara’nın bölgedeki haklarını ve çıkarlarını savunacağını ifade etti. “Tüm bunlara rağmen, sağduyunun üstün geleceğine inanmak istiyoruz" diyen Akar, devamında "Hem sahada, hem masada biz uluslararası hukukun, iyi komşuluğun ve diyaloğun tarafındayız. Uluslararası hukukla uyumlu barışçıl yollarla siyasi çözümler bulmak istiyoruz” diye konuştu.

Akar, Türkiye’nin kıyılarında haklarını, bağlarını ve çıkarlarını korumaya devam edeceğini de söyledi ve ekledi:"Şu bilinmelidir. Denizlerimiz bizim mavi vatanımız. Her bir damlası değerlidir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN