Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi vakıflara devredildi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi vakıflara devredildi

İstanbul’da diğer tarihi yapılarla birlikte Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi yapıları da vakfa devredildi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi yapıları vakıflara devredildi. Diken'in haberine göre, daha önce Gezi Parkı’yla birlikte 1014 taşınmazın mazbut vakıflara devredildiği duyurulmuştu.

Edinilen bilgiye göre bunlardan 76’sı İstanbul’da. Söz konusu yapılar arasında Sultanahmet, Ayasofya, Süleymaniye, Fatih ve Teşvikiye camileri, Galata Kulesi, Akaretler, Paşakapısı Cezaevi, Sansaryan Han, Sepetçiler Kasrı ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bulunuyor.

tabloo.png

Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1’inci ve 2’nci Bölge Müdürlüğü’nün envanterinde bulunan yapıların ne zaman ve hangi vakfa devredildiği konusunda bir bilgi bulunmuyor.

Söz konusu yapılardan bazıları Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın envanter arşivine göre geçmiş yıllarda tescillenmiş, bazıları ise envanter listesinde yer almıyor.

Sivil toplum kuruluşları, bu yapıların devir işlemiyle özelleştirileceği uyarısında bulunmuştu.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN