Minik yürekten ‘Karlar İçinde Yanan Yürek’ şiiri

Minik yürekten ‘Karlar İçinde Yanan Yürek’ şiiri

VAN (İHA) – Van’ın Bahçesaray ilçesinde ikamet eden Hamza Demirtaş isimli minik çocuk, 41 kişinin hayatını kaybettiği çığ faciasının ardından kaleme aldığı ‘Karlar İçinde Yanan Yürek’ şiiriyle yürekleri burktu

4-5 Şubat tarihinde Van-Bahçesaray kara yolunda meydana gelen çığ felaketinde 41 kişi şehit olurken, onlarca insan da yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Faciada annesinin dayısını kaybeden Bahçesaray ilçesindeki Hakkıbey BİST Yatılı Bölge Okulu 6. sınıf öğrencisi Hamza Demirtaş da yaşadığı üzüntüyü kağıda döktü. ‘Karlar İçinde Yanan Yürek’ ismini verdiği 5 kıt’adan oluşan şiiri yazan Demirtaş, “4 Şubat Çarşamba akşamı haber geldi. Çığ düşmüştü Karapet Dağı’nda. Babam da arama kurtarma ekibiyle bölgeye gitti. Bende televizyonda takip ediyordum, şehit haberleri geldi. Asker olmak istediğim için en çok askerlere ve annemin dayısı Emirhan Kaymaz’dan etkilendim. Annem de evde hep ağlıyordu. Ben de çok etkilenip bu şiiri yazdım” dedi.“Bahçesaray gerçekten yasta”Minik Hamza’nın babası Temur Demirtaş ise Bahçesaray’ın bu sene çığ felaketiyle karşılaştığını belirterek, “Bahçesaray’ın bu tür felaketlerle karşılaşmaması için bazı noktalara tüneller yapılmalıdır. Bizlerde vatandaş olarak Van’a gitmemiz gerektiğinde korku içerisinde gidiyoruz. Çığ gelir korkusuyla gözümüz dağlarda Van’a gidiyoruz. Oğlum Hamza da son yaşanan felaketten dolayı çok etkilenmiş ve bu şiiri yazmış. Başta Mehmetçiğimiz ve korucumuz olmak üzere hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bahçesaray gerçekten yasta” ifadelerini kullandı.Minik Hamza’nın kaleme aldığı ‘Karlar İçinde Yanan Yürek’ şiiri ise şöyle:“Bir memleket vardı adı BahçesarayYazı çiçeğe, kışı kara bulanan4 Şubat Çarşamba yürüyordu hava akşama doğruNe oldu anlamadık, haber oldu birden dünyayaBir de baktık ki şehit olmuş 5 kişi çığdaÇığ sadece onları değilBizi de aldı altınaOnların kafası bizim kalbimiz kırıldıOnlar üşürken bizim yüreğimiz yanıyordu acıdanBitmek bilmiyordu Karapet Dağı’nın karıBitmek bilmiyordu 41 canın acısıKalbimiz duruyordu her dakika başıSadece üşümüyor, yanıyor yüreklerAskeri, sivili, korucusu, itfaiyecisiDayım Erhan Kaymaz ile 41 şehitCennete kavuşup Peygambere komşu oldularİşte budur karın içindeki acıİşte budur Karapet Dağı’nın karıİşte budur 41 şehidin acısıİşte budur karlar içinde yanan yürek”

VAN/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN