Minnesota Valisi Timothy James Walzz orduya tam yetki verdi

Minnesota Valisi Timothy James Walzz orduya tam yetki verdi

ABD'de siyahi vatandaş George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından çıkan olayların merkezi olan Minnesota eyaletinde Vali Timothy James Walzz Ulusal Muhafızlara topyekun seferberlik emri verdi.

Minnesota eyaletinin 164 yıllık tarihinde bir ilk gerçekleşti ve Vali Timothy James Walzz, Ulusal Muhafızlara topyekün seferberlik emri verdi

Dün gece, Ulusal Muhafızların Mineapolis'e intikal etmesinin ardından, Cumartesi günü Vali Walzz Ulusal Muhafızların protestoları bastırma amacıyla topyekün seferber edildiğini duyurdu. Eyalet tarihinde daha önce hiç devreye sokulmamış bu adımla birlikte 13.000'e yakın asker protestoların devam ettiği kente sevk edilecek.

NE OLMUŞTU?

ABD'li bir polis memuru, bir şikayet üzerine 25 Mayıs'ta Afro-Amerikalı George Floyd’u gözaltına alırken dizini ensesine basarak nefessiz kalmasına ve ölümüne sebep olmuştu.

Yoldan geçen vatandaşlar tarafından videoya alınan, gözaltı sırasındaki polis şiddeti, ülke genelinde büyük tepkilere neden olmuştu.

Olaya karışan polislerin cezalandırılması için başta Minnesota olmak üzere ABD’nin değişik yerlerinde protesto gösterileri devam ediyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN