MIT'den ürküten koronavirüs araştırması: 8 metreden bulaşabilir

MIT'den ürküten koronavirüs araştırması: 8 metreden bulaşabilir

Amerikan Tıp Derneği Dergisi’nde yeni bir makale yayınlayan MIT'li uzmanlar koronavirüsle ilgili çarpıcı sonuçlar açıkladı. Koronavirüsün bulaşmaması için gerekli olan 1,5 metrelik uzaklık uyarısının doğru olmadığını ifade eden uzmanlar, "Öksürük ve hapşırık ile virüs 8 metre uzağa gidebilir" dedi.

MIT’de doçent olarak göre yapan Lydia Bourouiba, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemi ilan edilen koronavirüsle ilgili olarak uzmanların, "Virüsün öksürük ve hapşırık yoluyla 1.5 metre uzağa gidebilir" açıklamasının doğru olmadığını öne sürdü.

8 METREYE KADAR YAYILABİLİR

Bourouiba Amerikan Tıp Derneği Dergisi’nde yayımlanan makalesinde, öksürük ve hapşırığın dinamiklerini yıllardır araştırdığını ve bu yolla virüsün 8 metreye kadar yayılabileceğini söyledi. Araştırmada "Patojenik partikül ve damlacıklar, boyutlarına bakmaksızın 8 metreye kadar ilerleyebilir" ifadeleri yer aldı.

Bourouiba, virüsün 1,5 metre ilerleyebileceğine dair açıklamaların 1930’lardan kalma teknik ve modellemelerle yapıldığını ve bunun yanlış olduğunu vurguladı.

TRUMP'IN ARAŞTIRMA EKİBİNDEN TEPKİ

Ancak MIT tarafından hazırlanan bu rapora Trump’ın koronavirüs mücadele ekibinde de yer alan ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci’den tepki geldi.

Fauci, "Bu araştırma korkunç bir şekilde yanlış yönlendiriyor. Virüsün bu kadar uzak bir mesafeye gitmesi için çok ama çok güçlü bir şekilde hapşırmak ve öksürmek gerekir. Bu modelleme pratik değil" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN