Moskova ziyareti öncesi Rusya'dan mesaj

Moskova ziyareti öncesi Rusya'dan mesaj

Moskova’da perşembe günü yapılacak Erdoğan-Putin zirvesi öncesi Rusya Dışişleri Bakanlığı, sosyal medyadan yapılan paylaşımda Ayastefanos Anlaşması’nı paylaştı ve Bulgaristan’ın bağımsızlık ilanını hatırlattı. Gelen tepkiler üzerine bakanlık , "3 Mart 1799'da Rus-Türk filosu Akdeniz'deki Korfu adasında bir kale ele geçirdi" paylaşımını yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, resmi Twitter adresi üzerinden Osmanlı ile Rusya arasında miladi 1877-1878 yılları arasında gerçekleşen 93 Harbi’nin sonunda imzalanan Ayastefanos Anlaşması’nı paylaştı.

İşte o paylaşım:

1877-1878 yıllarında Rus-Türk savaşının önemli çarpışması Bulgaristan’da gerçekleşti.

Bulgaristan, ülkenin Osmanlı Hükümeti’nden kurtarıldığı Ayastefonas Anlaaşması’nın tarhini Ulusal Kurtuluş Günü olarak ulusal bayram ilan etti.


Gelen tepkiler üzerine Rusya Dışişleri Bakanlığı, "3 Mart 1799'da Amiral Fyodor Ushakov başkanlığındaki müttefik bir Rus-Türk filosu Akdeniz'deki Korfu adasında bir kale ele geçirdi" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN