Motorlu taşıtlar vergisi ne kadar? 2020 MTV borcu sorgulama ekranı

Motorlu taşıtlar vergisi ne kadar? 2020 MTV borcu sorgulama ekranı

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) 2020 yılı için ne kadar uygulanacağı son dakika olarak açıklandı. Peki hangi araç ne kadar vergi ödeyecek ve MTV borcu sorgulama nasıl yapılacak? İşte 2020 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme yöntemlerine dair bilgiler…

Bazı vergiler ile harç ve cezalarda yapılacak olan yıllık vergi artışlarında referans alınan 2019 yılı yeniden değerlendirme oranları belli oldu. Peki yapılan yeni zam oranlarıyla Motorlu Taşıtlar Vergisi ne kadar oldu? İşte MTV borç sorgulama ve ödeme kanalları …

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ NASIL BELİRLENİR?

Vergi usul kanununa göre 12 yıllık ortalama üretici fiyat artışına göre belirlenen oranlar TÜİK verilerine göre 2020 yılı için %22.58 olarak belirlendi. Kanuna göre MTV ile birlikte bazı harç ve vergilerde yeniden değerlendirme oranları doğrultusunda her yıl vergilerde artırıma gidiliyor.

Bu oranları Cumhurbaşkanı yetkisi dâhilinde altında veya üstünde belirleyebiliyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yeniden belirleme yoluyla belirlenen miktar yüzde ellisi üzerine artırım veya yüzde yirmi indirim olarak yansıtılabiliyor.
Otomobil, otobüs, kamyon, minibüs, motosiklet, çekici vb. gibi araçlar için farklı iki kıstas ve matrahları bulunuyor.

19-11/07/mtv.jpg

1- Araç tescil tarihi 01.01.2018 tarihinden öncesine aitse aracın yaşı ve hacmine göre motorlu taşıtlar vergisi ödeniyor.
2- Araç tescil tarihi 01.01.2018 tarihi ve sonrasına aitse yaş, motor hacmi ve araç matrahlarına göre motorlu taşıt vergisi ödeniyor.

HANGİ ARAÇ NE KADAR MTV ÖDEYECEK?

2019 yılında 1-3 yıl arası ömrü olan araçlara ödenen MTV 861 TL’den başlarken, 2020 yılında 1055 TL’den başlayacak.

Fiyatı 70.000 TL’yi aşan otomobillerde 2019’da 1034 TL iken 2020 yılı için 1267 TL olacak.

2020 Yılı Metreküplere ve Fiyatlara Göre Ayrı Ayrı Geçerli MTV

MTV BORCU HANGİ BANKALARA ÖDENİR?

Motorlu Taşılar Vergisi (MTV) Albaraka Türk Katılım Bankası, Akbank, Aktif Yatırım Bankası, Citibank, Denizbank, Burgan Bank, Alternatifbank, Anadolubank, Asya Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Fibabanka, Finansbank, HSBC, ING, Tekstilbank, Turkishbank, Turkland Bank, Odea Bank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, Türkiye İş Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası’ndan ödemeler yapılabiliyor.

MTV İLE İLGİLİ DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYIN

İNTERNET ÜZERİNDEN NASIL ÖDENİR?

İnternet üzerinden Denizbank, Finansbank, Akbank, Asya Katılım Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, HSBC, Ziraat Bankası, TEB, Yapı Kredi Bankası, İş Bankası ve Vakıflar Bankası’ndan ödeme yapılabiliyor.

Vergi dairlerinin resmî internet siteleri ve e-Devlet kapısı üzerinden de MTV ödemesi gerçekleşiyor.

''MTV nedir?'' sorusunun videolu cevabı...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN